Banjaluka

OBNOVA ŠKOLA U BANJALUCI Radojičić: Za četiri godine uloženo više od 7 miliona KM

Više od 7,5 miliona KM uloženo je u obnovu škola na području Banjaluke u posljednje četiri godine, a rekonstrukcije brojnih škola nastavljaju se i u ovoj godini, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić.

OBNOVA ŠKOLA U BANJALUCI Radojičić: Za četiri godine uloženo više od 7 miliona KM
FOTO: GRAD BANJALUKA

Tokom današnjeg obilaska  OŠ „Branko Ćopić“ u Boriku, u čiju obnovu se ulaže 720.000 KM, Radojičić je, zajedno sa ministarkom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenkom Golić, najavio da, ovih dana, slijedi i velika rekonstrukcija OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ na Kočićevom vijencu.

Kako je rečeno, ove dvije škole su ove godine ušle u projekat energetske efikasnosti, koji sprovodi Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS.

Ministarka Golić je navela da su za obnovu OŠ „Branko Ćopić“ obezbijeđena bespovratna grant sredstva.

-Sa druge strane, za obnovu OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ obezbijeđeno je oko milion KM. Ove godine, za energetsko opremanje objekata na području Banje Luke izdvojeno je 3,7 miliona KM – rekla je Golić i najavila da će uskoro početi energetska obnova dva vrtića u Banjaluci – „Neven“ i „Naša djeca“, te objekata Ekonomske škole, Ekonomskog i Stomatološkog fakulteta.

Direktorica OŠ „Branko Ćopić“ Branislava Pejašinović, kazala je da će obnova objekta škole biti od velikog značaja sve đake, nastavnike i roditelje, jer će, na taj način, jedna od najbrojnijih banjalučkih škola dobiti mnogo bolje uslove za rad, a doprinijeće i ljepšem izgledu ovog dijela grada.

Energetsku obnovu škola, nadležno Ministarstvo za prostorno uređenje i ekologiju izvodi u saradnji za Fondom za zaštitom životne sredine i neregetsku efikasnost RS.

Direktor Fonda Srđan Todorović, rekao je da, uz „utopljavanje“ škola, zajedno sa Gradom i resornim ministartvom sprovode brojne projekte i u drugim oblastima kao što je upravljanje otpadom.