Hronika

Obojica zatražili medicinsku pomoć: Uhapšeni putnik i vozač koji su se potukli u autobusu

U poslijepodnevnim satima u autobusu javnog gradskog prevoza je došlo do incidenta kada su se putnik i vozač Centrotransa verbalno i fizički sukobili, a policijski službenici MUP KS uhapsili su obojicu.

muškarci se tuku
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RINGIER

U autobusu Centrotransa koji se u tom trenutku nalazio na stajalištu Socijalno danas su se putnik i vozač verbalno, potom i fizički sukobili, nakon čega su obojica zatražili medicinsku pomoć.

Kako nam je potvrđeno, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Učestvovanje u tuči” propisano Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira, policijski službenici MUP KS su uhapsili obje osobe.

Oni se trenutno nalaze u u prostorijama Jedinice za zadržavanje uhapšenih osoba MUP Kantona Sarajevo.

Pročitajte još

Podsjećamo, iz Centrotransa danas pojasnili kako je došlo do verbalnog i fizičkog sukoba.

Napadu na vozno osoblje prethodilo je verbalno vrijeđanje i zamjerke o načinu vožnje N.N. putnika koji se nalazio u autobusu. N.N. osoba je uputila nekoliko pogrdnih riječi vozaču autobusa, pozivajući ga na fizički obračun, prenosi Klix.

– Shvatajući ozbiljnost situacije, vozač je zaustavio autobus i tražio od N.N. osobe da napusti vozilo, kako bi vozač i ostali putnici nesmetano nastavili vožnju. Nakon upozorenja i zaustavljanja autobusa, N.N. osoba je fizički nasrnula na vozača, kojom prilikom je vozač zadobio tjelesne povrede. Nakon toga, na lice mjesta pristigla policijska patrola – pojasnili su iz Centrotransa.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije