Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Oboreno 50.000 internet stranica sa TERORISTIČKOM PROPAGANDOM

Svijet
Autor:

Foto: RAS Srbija

Više od 50.000 internet stranica koje sadrže terorističku propagandu oboreno je u Rusiji u 2019. godini, izjavio je direktor ruske Federalne službe bezbjednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov.

On je tokom sjednice Državnog komiteta za borbu protiv terorizma rekao da je saradnja ruske organizacije za kontrolu telekomunikacija “Roskomnadzor” i službi za sprovođenje zakona pojačala bezbjednost u informacionom prostoru i suzbila širenje informacija koje su promovisale međunarodne terorističke aktivnosti na više od 50.000 internet stranica.

Bortnikov je ranije danas podsjetio da su ruske službe eliminisale 32 militanta, uključujući devet lidera terorističkih grupa, i da je priveden 41 lider od početka godine, javio je Sputnjik.

– Tokom operacija u okviru borbe protiv terorizma, kao i tajnih operacija vojske, uhapšen je 241 militant i 606 pristalica islamista – istakao je Bortnikov.

On je naglasio da su u ovoj godini osujećene aktivnosti 78 ćelija međunarodnih terorističkih grupa.

Bortnikov je dodao da u Rusiji tokom godine nije izvršen nijedan teroristički napad, zahvaljujući naporima ruskih bezbjednosnih službi.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO