Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OBRUŠIO SE PLAFON U PORODILIŠTU U Zrenjaninu evakuisane bebe i porodilje (VIDEO)

Društvo
Autor:

Foto: Shutterstock

Jako nevrijeme koje je juče zadesilo Zrenjanin zadalo je velike probleme zaposlenima u Opštoj bolnici „Đorđe Jovanović“ u tom gradu. Usljed štete koja je izazvana obilnim, do sada nezapamćenim padavinama, juče je bio ugrožen rad porodilišta, a šteta, u manjoj mjeri, izazvana je i na nekim drugim bolničkim odjeljenjima.

Pomoćnik direktora za medicinska pitanja dr Vladimir Arbutinov izjavio je danas da su svi liftovi u bolnici, osim teretnog, trenutno van funkcije, kao i da je kotlarnica bila poplavljena.

– Zbog štete na krovu, popustio je plafon na porođajnom odjeljenju i pola porodilišta našlo se pod vodom. Zahvaljujući brzoj reakciji osoblja, sve trudnice i bebe smještene su u suvi dio zgrade. Situacija je sve vrijeme bila pod kontrolom i niko nije povrijeđen – kazao je Arbutinov.

On je naglasio i da je danas sve pod kontrolom, da su svi pacijenti zbrinuti na sigurno, što je bio i prioritet. Takođe, Arbutinov je istakao da su svi medicinski aparati sačuvani i da su osposobljeni kuhinja i vešeraj za dalji rad.

– Posebnu zahvalnost dugujemo gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću, Domu zdravlja, svim gradskim službama i vatrogasno – spasilačkoj jedinici, zbog čije nesebične pomoći rad bolnice nije doveden u pitanje. U jednom momentu ovdje se zateklo stotinu ljudi, uključujući i bolničko osoblje, koji su sanirali posljedice nevremena – kazao je Arbutinov.

Bolnicu je danas posjetila i pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Snežana Bojanić koja je ocijenila da je osoblje ove zdravstvene ustanove, na čelu sa menadžmentom, izvanredno reagovalo i riješilo situaciju na najbolji mogući način.

– Sve trudnice urednog kliničkog toka, koje su prispjele za porođaj, biće upućene u bolnicu u Vrbasu, a rizične trudnice biće upućene u Klinički centar u Novom Sadu. Obe ustanove spremno ih čekaju – istakla je Bojanić.

Ona je dodala da je Pokrajina obezbijedila sredstva za sanaciju krova bolničke zgrade i da je trebalo da radovi počnu u ponjedeljak, ali da ih je nevrijeme preduhitrilo. Bojanić je dodala da će problem sa krovom biti riješen u narednom periodu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO