Društvo

Očekuje se evakuacija preostalih: Još troje državljana BiH poletjelo iz Kabula

Još troje državljana BiH koji se nalaze u Kabulu poletjelo je s Međunarodnog aerodroma u glavnom gradu Avganistana, čime je broj evakuisanih državljana Bosne i Hercegovine porastao na osam.

Očekuje se evakuacija preostalih: Još troje državljana BiH poletjelo iz Kabula
FOTO: CNET HIGHLIGHTS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Nove informacije o stanju državljana BiH u Kabulu za Kliks podijelio je ambasador Bosne i Hercegovine u Pakistanu Sakib Forić, koji je naglasio kako se pored troje državljana BiH, koji su već poletjeli iz Kabula, očekuje evakuacija još jednog državljanina Bosne i Hercegovine u večernjim satima.

– Trojica državljana BiH su poletjela iz Kabula njemačkim avionom. Nalazili su se na listi njemačke ambasade i trenutno putuju prema Uzbekistanu, gdje će presjesti u civilni avion i krenuti prema Evropi. Pored trojice državljana BiH, u večernjim satima očekuje se evakuacija još jednog državljanina BiH – potvrdio je ambasador Forić.

Samim tim, nakon što se iz Kabula evakuišu još četiri državljanina Bosne i Hercegovine, broj evakuisanih građana s pasošem BiH porasće na devet.

Kako je u razgovoru potvrdio ambasador Forić, u Kabulu će ostati još dva državljanina BiH i njihova evakucija može se očekivati uskoro.

Državljani Bosne i Hercegovine koji su već ranije evakuisani iz Kabula trenutno se nalaze na aerodromu u Frankfurtu, odnosno Dohi, gdje čekaju redovne letove za povratak u Bosnu i Hercegovinu.

Prihvati notifikacije