Politika

"Očito imaju privremenu amneziju" Borenović kaže da je SNSD činio vlast na nivou BiH kada je Šmitu izdat pasoš

Milorad Dodik i Željka Cvijanović samo sebe mogu preispitati zašto i kako je Кristijan Šmit dobio diplomatsku legitimaciju, jer su oni i u to vrijeme vršili vlast na nivou BiH.

Branislav Borenović
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Rekao je ovo predsjednik PDP, Branislav Borenović reagujući na izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da se utvrđuje na osnovu čega je Kristijanu Šmitu, koga Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika, izdat pasoš u Ministarstvu inostranih poslova u Savjetu ministara.

Borenović kaže da je očigledno novi vrhunac njihovog bezobrazluka ili pak imaju privremenu amneziju.

– U vrijeme dolaska Кristijana Šmita, Dodik i SNSD su vršili vlast u BiH i izabrali sve ključne ljude, a njihov kadar je bio predsjedavajući Savjeta ministara – ističe Borenović.

On dodaje da je u to vrijeme Dodik bio član Predsjedništva, čija je nadležnost vanjska politika.

– Oni su i tada imali sve poluge vlasti i sada kao ispituju otkud Šmitu legitimacija. Кakva smijurija! Oni su mu dali legitimaciju i legalizaciju i neka prestanu mlatarati izlizanim izgovorima i obmanama – rekao je Borenović.

Pročitajte još

Ističe da je igrarija sa Šmitom više nego providna.

– Dodikov drugar Šmit je pokriće za pravljenje tenzija,  dok porodične firme dobijaju milionske tendere, Republiku Srpsku sedmično zadužuju, SIPA za koju su rekli da će joj zabraniti djelovanje na području Republike Srpske hapsi srpske vojnike i generale, a neki opskurni lik savjetuje samozvanog predsjednika i snima se u Palati Republike, Dodikov savjetnik danas poteže pištolj, a bivši glavni ekonomski savjetnik se nalazi u bjekstvu nakon pronevjerenih milionskih iznosa. Prevara, korupcija, nepotizam, otimačina i nepravda je jedini model ponašanja kojim se ovaj nenarodni aktuelni režim održava na vlasti i zato smo na samom ekonomskom, demografskom i moralnom dnu u ovom dijelu planete – rekao je Borenović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu