Banjaluka

Od novih cijena GRAĐANIMA NEĆE BITI DOBRO Karta u jednom smjeru 2,30 KM, za radnike jedinstvena mjesečna 78 KM

Skupštinska većina na današnjoj sjednici usvojila je novi cjenovnik za javni prevoz u gradu na Vrbasu. Cijena pojedinačne karte u jednom smjeru koja se kupuje u autobusu je 2,30 KM, dok je set od pet karata 9, 70 KM. Jedinstvena mjesečna karta za radnike iznosiće čak 78 KM.

Od novih cijena  GRAĐANIMA NEĆE BITI DOBRO Karta u jednom smjeru 2,30 KM, za radnike jedinstvena mjesečna 78 KM
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Osim ovih cijena, mjesečna karta za jednog prevoznika za radnike iznosi 57 KM, za studente i đake 39 KM, penzioneri će kartu plaćati 17 KM, djeca poginulih boraca koji pohađaju srednju školu i fakultet će plaćati 17 KM, kao i invalidi prve i druge kategorije će plaćati takođe 17 KM.

FOTO: GRAD BANJALUKA/SCREENSHOT
FOTO: GRAD BANJALUKA/SCREENSHOT

Za jedinstvenu mjesečnu kartu studenti će platiti 51 KM, dok će penzionere ona koštati 28 KM.

Kada je u pitanju prigradski prevoz, pojedinačna karta u jednom smjeru iznosiće 2,30 KM, a na relacijama dužim od 10 do 15 kilometara, karta će koštati 3,5 KM.

Pročitajte još

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je kako je javni prevoz svakako najveći interes grada, te da bez toga nema funkconisanja grada.

-Odvijanje javnog prevoza je bilo upitno u narednom mjesecu. Ja sam se trudio da na sve moguće načine ne dozvolim da ostanemo bez javnog prevoza, iako su nas tjerali tim putem. Bitno je da kažem da će Grad nastaviti da finansira karte za učenike iz porodica sa 4 i više djece, popuste za penzionere i slično. Izmjena cjenovnika koji je usvojen je u pogledu radničkih karata, ali već je 90 odsto preduzeća pristalo da to plati za svoje radnike, da oni preuzmu teret poskupljenja – dodao je on.

Prihvati notifikacije