Hronika

OD DILERA DO SARADNIKA ŠKALJARSKOG KLANA Ovo su osobe uhapšene sa Tijanom Ajfon

Većina muškaraca uhapšenih u policijskoj akciji “Kristal” zajedno sa Tijanom Ajfon je veoma poznata policijama i bezbjednosnim agencijama širom Evrope po veoma teškim krivičnim djelima.

OD DILERA DO SARADNIKA ŠKALJARSKOG KLANA Ovo su osobe uhapšene sa Tijanom Ajfon
Foto: ustupljena fotografija

Dobar dio njih je povezivan sa trgovinom drogom, ali i drugim teškim krivičnim djelima.

Tu se prije svega ističe ime Zlatana Ćuka, a koji se prema nezvaničnim informacijama povezuje i sa Škaljarskim klanom.

Ćuk je blizak i sa Sašom Vidovićem iz Bijeljine koji je nepravosnažno osuđen na 19 godina zatvora zbog ubistva Miroslava Lazarevića u oktobru 2016. godine u Istočnom Novom Sarajevu.

MUP Srbije protiv Vidovića je ranije podnio krivičnu prijavu zbog sumnje da je u Novom Sadu učestvovao u pokušaju ubistva Slobodana Kašćelana iz Kotora i Vladimira Vučkovića iz Herceg Novog. U okviru te istrage, na zahtjev MUP Srbije, u Srpskoj je tada hapšen upravo Ćuk.

Foto: ustupljena fotografija
Foto: ustupljena fotografija

Pročitajte još

Dovodio se u vezu sa pucnjavom u kafiću “Fićo” u Bijeljini u kojoj je ranjeno više osoba.

Među uhapšenim i je i žestoki sarajevski momak Elvis Hodžić koji ima bogat kriminalni dosije. On je poznat po brojnim oružanim obračunima u kojima je i sam ranjavan.

Prije nekoliko godina teško je povrijeđen u pucnjavi koja se desila u klubu “Bad” u sarajevskom naselju Breka. Poznat je kao jedan od aktera pucnjave u sarajevskom klubu “Incognito”. Hodžić je povezivan i sa krijumčarenjem kokaina iz Južne Amerike prema Evropi.

Pročitajte još

Savo Simić je takođe osuđivan i hapšen zbog droge, a još nekoliko osoba je takođe poznato policiji po teškim krivičnim delima i prodajom drogom.

Osim dilera, među zatečenim u vikendici u Suvom Polju bio je i Željko Vujić, poznati biznismen.

Vujić je inače vlasnik benzinske pumpe i firme “Agrotehnika”.