Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Od impulsa do struje

Kolumne
Autor:

Foto: RAS arhiva

“I premijer RS Aleksandar Džombić je upoznat s tim da je sudski postupak protiv mene bio politički motivisan.”

Bio je ovo komentar tadašnjeg ministra rada u Vladi RS Petra Đokića na pitanje “EuroBlica” da li mu je pravosnažna presuda bila smetnja za ministarsko imenovanje. Njegova tadašnja privatna firma je, po presudi, “ukrala” impulse državnom telekom operateru.

Četiri godine poslije, kao ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi RS, negirao je nalaze Glavne službe za reviziju javnog sektora koja je utvrdila da ministar Đokić nema zasnovan radni odnos u Ministarstvu i da je to nezakonito.

– Revizor je došao i uzeo neka tri dana pred Novu godinu, kada još nije bio potpisan ugovor o načinu kako će biti regulisan moj status u Ministarstvu. Neću da kažem da su pogriješili, već da su napisali ono što je njihov utisak – Đokićev je komentar.

Kaže da je smatrao da nema potrebe da reaguje na nacrt revizorskog izvještaja iako je imao pravo na to.

Četiri godine poslije Đokić je ponovo ministar, i to veoma važnog resora – energetike i rudarstva. Međutim, nastala je zbrka oko njegovog zvanja, odnosno gdje je stekao zvanje diplomiranog ekonomiste.

Nije se stišala bura oko diplome, na površinu je isplivala koncesija za gradnju male HE, koju je dobila firma u kojoj je najveći vlasnik – Đokićev vozač.

– Nisam upoznat niti želim da znam kakvi su poslovni planovi mog vozača – poručuje Đokić.

Nije li sve ovo čudno, a naročito to da vozač, makar i ministra, proizvodi struju?

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO