Društvo

Od korone preminulo 9 pacijenata: U bolnicama Srbije na respiratorima 27 zaraženih

Korona virus je u posljednja 24 sata potvrđen kod 2.195 osoba, a istovremeno je od posljedica ove bolesti preminulo devet ljudi.

Od korone preminulo 9 pacijenata: U bolnicama Srbije na respiratorima 27 zaraženih
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RAS SRBIJA

Testirano je 11.755 osoba. Na respiratoru je 27 pacijenata. Hospitalizovana je 451 osoba.

Podsjetimo, juče je registrovano 2.201 oboljelih od korona virusa u Srbiji, a preminulo je devet pacijenata, dok je 458 osoba hospitalizovano.

Zdravstvene tegobe nekada traju duže, nekada kraće, ali kako stručnjaci kako u zemlji, tako i u inostranstvu objašnjavaju, šta je korona sve ostavila za sobom saznaćemo i u narednim godinama. Iako su najosjetljiviji stariji ljudi i oni sa hroničnim bolestima, na posktkovid se žale i oni mlađi.

Pročitajte još

– Ima i mladih ljudi, ima i onih pacijenata koji su imali tešku kliničku sliku kovida, oni su takođe zastupljeni po našim kovid ambulantama. Taj oporavak poslije korone produženo traje i često dolaze sa tegobama u kardiološke ambulante, neurološke, urološke.. Najranjivija kategorija pacijenata su svakako oni koji boluju od hroničnih srčanih kardiovaskularnih bolesti, oni koji imaju srčanu slabost, oni su najranjiviji, najpodložniji i najrizičniji – navode ljekari, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije