Zabava

OD ZVIJEZDE DO BESKUĆNICE Bila je PREDIVNA, a onda ju je RAZVOD UNIŠTIO (FOTO)

Danas nam je život modela na tacni najpre zbog Instagrama koji rado koriste za samopromociju, i dijeljenje pojedinosti iz svog života, ali nekada to nije bio slučaj. Upravo zato sudbine modela koji su tokom 80-ih i 90-bili zvijezde u usponu, a nisu se izborili za svoje mesto, ostale su nam nepoznate.

OD ZVIJEZDE DO BESKUĆNICE Bila je PREDIVNA, a onda ju je RAZVOD UNIŠTIO (FOTO)
FOTO: INSTAGRAM

Jedna od tih manje poznatih, a prilično teških sudbina jeste ona bivše manekenke Gejl Porter, koja je 1999. proglašena i za jednu od 100 najseksepilnijih žena svijeta.

Gejl je krajem prošlog vijeka bila u fokusu javnosti prvo zbog svojih ogromnih grudi i činjenice da je rado pozirala golišava, te da je otvoreno pričala o svojoj intimi i seksualnosti.

Ona se potom 2001. udala za gitaristu benda Toploader Dena Hipgrejva, a par je godinu dana kasnije dobio kćerkicu Hani. I dok je na površini sve izgledalo sjajno – Gejl je prolazila kroz strašne krize, borila se sa postnatalnom depresijom i problemima u braku.

Sve je eskaliralo 2005. godine kada se razvela, a ubrzo nakon toga zbog stresa je oboljela od alopecije i ostala potpuno ćelava.

Ona se potom 2001. udala za gitaristu benda Toploader Dena Hipgrejva, a par je godinu dana kasnije dobio kćerkicu Hani. I dok je na površini sve izgledalo sjajno – Gejl je prolazila kroz strašne krize, borila se sa postnatalnom depresijom i problemima u braku. Sve je eskaliralo 2005. godine kada se razvela, a ubrzo nakon toga zbog stresa je oboljela od alopecije i ostala potpuno ćelava.

U godinama koje će doći nastavili su da se nižu problemi i njene mentalne krize uzrokovane bipolarnim poremećajem i činjenicom da je zavisna od seksa, a 2011. je provela 28 dana zatvorena u psihijatrijskoj bolnici zbog prijave bivšeg dečka da je kontinuirano imala suicidne misli.

– Bilo je apsolutno zastrašujuće, nisam znala šta se događa. Nismo imali nikakvu terapiju, samo smo sjedeli tamo. Ljudi su plakali i ponašali se prilično čudno. Bila sam neprekidno pod gomilom lijekova i sve je to bilo užasno stresno – osvrnula se ona jednom prilikom na ovo iskustvo.

Sve je eskaliralo 2017. kada je ova Britanka bankrotirala i dotakla samo dno – postala je beskućnica, a čak je spavala i na klupama po londonskim parkovima.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

– To su bile najstrašnije noći mog života. Bilo je zastrašujućih zvuka. Nisam imala predstavu odakle dolaze. Smrzavala sam se i nisam znala ko će doći po mene – ispričala je jednom prilikom, dodavši da je njen finansijski krah došao usled toga što je izgubila kosu:

– Gubitak kose je bila velika stvar za mene. Bila sam ok sa tim i ljudima oko mene je bilo ok, ali su ipak prestali da me angažuju za televizijski rad. Poslovi koji su mi lako dolazili tokom 90-ih više nisu bili tu za mene. Ja sam rentirala stan, ali ušteđevina je polako, a sigurno nestajala.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Danas Gejl tvrdi da živi najsrećnije dane života i da je izašla na kraj sa problemima. Vratila se u rodnu Škotsku, radi kao voditelj i posvećena je zdravom načinu života – svakodnevno praktikuje jogu, trčanje i vožnju bicikla. Takođe, napisala je knjigu o svojoj borbi sa depresijom.

(Žena Blic)