Gradovi

ODBRANOM ZAPADNE GRANICE ODBRANJENA JE I SRPSKA Karan se prisjetio stradalih vojnika i policajaca u Kozarskoj Dubici

Odbrana zapadne granice Republike Srpske od hrvatske agresije tokom akcije 'Una 95', bio je pečat na odbranu Republike Srpske- rekao je danas član Glavnog odbora i potpredsjednik Opštinskog odbora PDP Кozarska Dubica Pero Кaran povodom 25. godišnjice odbrane zapadnih opština Srpske od napada hrvatske vojske.

ODBRANOM ZAPADNE GRANICE ODBRANJENA JE I SRPSKA Karan se prisjetio stradalih vojnika i policajaca u Kozarskoj Dubici
FOTO: PDP

On ističe da hrabrost srpske vojske i policije i žrtva svih onih koji su položili živote za otadžbinu, nikada ne smije biti zaboravljena.

Кaran, koji je sa delegacijom PDP Кozarska Dubica položio vijence na spomen-obilježje u Кozarskoj Dubici, kaže da je sjećanje na 18. septembar 1995. i danas snažno.

– Nakon niza teških gubitaka i zločina nad našim narodom u ljeto te godine, uspjeh da se osujeti namjera da Hrvatske da prodre do Prijedora, Banjaluke i dalje, dao novi zamah svima nama da do kraja odbrambeno – otadžbinskog rata sačuvamo Republiku Srpsku, čija je uloga i pozicija međunarodno potvrđena dva mjeseca kasnije. Nažalost i ova odbrana je uzela i civilne i vojne žrtve i mi ih se danas sjećamo sa najvećom zahvalnošću i pijetetom- istakao je Кaran.

Pored PDP Кozarska Dubica, parastosima i polaganju vijenaca prisustvovale su i delegacije PDP u Novom Gradu i Кostajnici.