Društvo

ODGOVOR NA PETICIJU Gradska uprava: Obavljena su sva potrebna vještačenja koja traži OPOZICIJA

Službenici Odjeljenja za inspekcijske poslove još prošlog mjeseca obavili su vještačanja i van poslovne zone „Incel“ u okviru svoobuhvatnog i sistematskog pristupa rješavanja ekoloških problema na ovom području.

ODGOVOR NA PETICIJU Gradska uprava: Obavljena su sva potrebna vještačenja koja traži OPOZICIJA
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Rekli su u ovo u Gradskoj upravi Banjaluka povodom današnjeg potpisivanja peticije koje su organizovali poslanici PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković i Jelena Trivić i SDS Nebojša Vukanović, a kojom se traži hitno vještačenje tla i vazduha i izvan kruga poslovne zone “Incel”.

Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Banjaluke je još u martu ove godine pokrenulo aktivnosti na ovom području, obavilo je uzorkovanje, između ostalog, i zemljišta koje se nalazi van kruga poslovne zone “Incel”. Izvan kruga “Incela”, obavljeno je vještačenje na 19 lokacija, u okviru sistemskog istraživanja u kojem je uzeto ukupno 55 uzoraka, koji su poslani na laboratorijsku analizu – rekli su u GU Banjaluka.

Oni su dodali da će rezultati ovih vještačenja, zajedno sa ostalim uzorcima, biti poznati tokom ovog mjeseca, nakon čega će biti predstavljen plan za sanaciju stanja na području “Incela”.

– Po sadržaju peticije, kojom se traži nešto što je i samim inicijatorima poznato da je već urađeno, jasno je da se radi o politički motivisanom zahtjevu, kojim, pod paskom navodne zabrinutosti za zdravlje građane, pokušavaju pripisati sebi već preduzete aktivnosti Gradske uprave i stvarati privid da se ništa ne preduzima na rješavanju ovog pitanja – istakli su u Gradskoj upravi.

Oni su dodali da je ovaj metod već iskorišten u slučaju nekoliko infrastrukturnih projekata na području grada, kad su se isti političari, s ciljem lične promocije, promovisali kao inicijatori projekata, znajući da su takvi projekti već planirani.

Scroll Up