Politika

ODGOVORIO NA NAPADE SDA Vulin: Izetbegović žalostan primjer nepoštovanja Dejtona

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin istakao je da je Bakir Izetbegović žalostan primjer nepoštovanja dejtonskog uređenja BiH, ali i predvodnik političara koji smatraju da Republiku Srpsku treba uništiti.

ODGOVORIO NA NAPADE SDA Vulin: Izetbegović žalostan primjer nepoštovanja Dejtona
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Izetbegović ne poštuje Ustav svoje zemlje i tako daje primjer i svima ostalima. Sve dok SDA bude doživljavao Republiku Srpsku kao neprijatelja, BiH neće biti ni uspješna ni funkcionalna država – konstatovao je Vulin.

On je upozorio da nema uspješne BiH bez uspješne Republike Srpske i da bi svaki pokušaj rušenja Dejtona i poništavanja Srpske imao nesagledive posljedice, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Vulin je ukazao da Republika Srpska nije poklon, već je nastala kao srpski odgovor na započeto ponavljanje jasenovačkog genocida.

– Nisu Srbi dobili u Dejtonu ništa, oni su se izborili za Republiku Srpsku, a Srbija je bila uz njih i kao međunarodno priznata država mogla je da preuzme ulogu garanta i čuvara Dejtonskog sporazuma – poručio je Vulin, odgovarajući na nove napade lidera SDA Bakira Izetbegovića na Dejtonski sporazum i Republiku Srpsku.