Društvo

"Odgovornost je i na drugima" Vrtić suspendovao vaspitačicu jer se DIJETE OPEKLO supom, roditelji traže da je vrate na posao

Vaspitačica iz niškog vrtića "Slavuj" suspendovana je s posla nakon što je petogodišnja djevojčica zadobila opekotine drugog stepena tokom ručka u pomenutom vrtiću.

"Odgovornost je i na drugima" Vrtić suspendovao vaspitačicu jer se DIJETE OPEKLO supom, roditelji traže da je vrate na posao
FOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA

Iz Predškolske ustanove “Pčelica” potvrdili su da je vaspitačica udaljena sa posla, te da je protiv nje pokrenut disciplinski postupak. Međutim, roditelji djece koja pohađaju grupu suspendovane vaspitačice traže od Uprave da je bez sankcionisanja vrati na posao, jer su, kako navode, prezadovoljni njenim radom, ali i zato što smatraju da je odgovornost i na drugim zaposlenima.

Kako prenose Južne vesti, djevojčica je zadobila opekotine od supe u vrtiću prije oko mjesec dana, a iz Javno predškolske ustanove Pčelica su tada naveli da će kazniti zaposlene koji su odgovorni za to što je tanjir sa vrelom supom pao u krilo djeteta.

Pročitajte još

Odgovornost zbog tog događaja je pala na vaspitačicu, potvrđuju iz te ustanove. Vaspitačica je, dodaju, udaljena sa rada do okončanja disciplinskog postupka.

Međutim, suspendovanje vaspitačice je izazvalo negativne reakcije roditelja, te su oni prije nedjelju dana uputili zahtjev Pčelici da ona bude vraćena na posao.

Smatraju da odgovornost nije samo na vaspitaču, već i na osoblju koje preuzima, proba i proslijeđuje ručak u vrtiću. Nije poznato da li je još neko sankcionisan zbog slučaja sa supom, niti da li je utvrđeno čija je konkretna odgovornost, kao i da li će uvažiti zahtjev roditelja, prenosi Blic.

Prihvati notifikacije