Banjaluka

ODLIČNE VIJESTI Od 577 zaraženih virusom korona u Banjaluci VIŠE OD POLA JE OZDRAVILO

Od samog početka epidemije pa do danas u Banjaluci imamo 577 pozitivnih osoba na virus korona i više od polovine. 304 je ozdravilo, rekla je direktor Doma zdravlja Nevena Todorović nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

ODLIČNE VIJESTI Od 577 zaraženih virusom korona u Banjaluci VIŠE OD POLA JE OZDRAVILO
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

-Prosjek pozitivnih osoba prošle sedmice je bio 5,5, a u ovoj oko četiri navela je Todorovićeva i dodala da je posljednjih nekoliko dana umanjen i broj osoba koje se javljaju zbog temperature ili akutnih respiratornih tegoba.

Naglasila je da se u svim službama prijem i pregled pacijenata odvija pod strogim higijenskim mjerama i zamolila građane za strpljenje u svim kontaktima sa zdravstvenim radnicima.

– Naš rad ne smije dovesti do povećanja broja oboljelih od virusa korona kako među zaposlenim, tako i među građanima – rekla je ona i dodala da će ova ustanova i dalje pratiti kretanje virusa među građanima i preduzimati sve potrebne mjere. Navela je da je period koji je iza nas bio izuzetno težak, ali se on polako završava i poručila građanima da se polako vraćaju svojim svakodnevnim obavezama.

Uputila je apel građanima da i dalje poštuju sve naložene mjere nadležnih institucija i medicinskih stručnjaka te da budu odgovorni prema sebi i drugima.