Hronika

ODLOŽENO SUĐENJE ČABI DERU Cigler se nije pojavio u sudnici, "nasmijanom ubici" zakazan novi termin za izlazak pred sud

Suđenje Čabi Deru i Alenu Cigleru, optuženima za ubistvo Nebojše Markovića u beogradskom naselju Banovo brdo 5. januara 2019. godine, trebalo je danas da se održi pred Višim sudom u Beogradu, ali je odloženo zbog bolesti sudije.

ODLOŽENO SUĐENJE ČABI DERU Cigler se nije pojavio u sudnici, "nasmijanom ubici" zakazan novi termin za izlazak pred sud
FOTO: SCREENSHOT

Novi termin suđenja zakazan je za 8. februar, a Alen Cigler nije ni doveden iz pritvora.

Deru se sudi u odstustvu, jer je u pritvoru u Budimpešti gdje mu se sudi za ubistvo mađarskog biznismena u septembru 2018. godine, a pred beogradskim sudom ga zastupa advokat, koji mu je postavljen po službenoj dužnosti, prenosi Blic.

Na suđenju je Cigler trebalo da iznese svoju odbranu uživo pred sudom, jer se on nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu. On se na pripremnom ročištu izjasnio da nije kriv.

Der je nakon bekstva iz Srbije uhapšen po potjernici u Pragu početkom marta 2019. godine, odakle je izručen Mađarskoj. Derova i Ciglerova žrtva, Marković, navodno je ubijen slučajno.

Prema pisanju medija, njihova meta je zapravo bio njegov šurak Aleksandar Šarac, koji sredinom oktobra 2020. preminuo u bolnici nakon što je u sred dana pogođen u garaži Tržnog centra Ušće na Novom Beogradu. Šarac je ispitan ranije kao svjedok u istrazi.