Politika

Održani opšti izbori u BiH: Pravo glasa imalo više od 3 miliona birača

U BiH danas su održani opšti izbori na kojima je pravo glasa imalo 3.368.666 birača.

Održani opšti izbori u BiH: Pravo glasa imalo više od  3 miliona birača
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Biračka mjesta zatvorena su u 19 časova, osim onih na kojima se jutros kasnilo sa otvaranjem.

Kako je ranije saopšteno iz Centralne izborne komisije BiH (CIK), kašnjenja su na nekim biračkim mjestima bila u prosjeku od 15 do 30 minuta.

Prema podacima CIK, izlaznost do 15 časova bila je 35 odsto.

Pročitajte još

Građani su birali tri člana Predsjedništva BiH, 42 poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, tri kandidata za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, 83 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, te za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH 98 poslanika i kandidate za kantonalne skupštine u FBiH.

Na glasačkim listićima nalazilo se 127 političkih subjekata, i to 72 političke stranake, 17 nezavisnih kandidata i 38 koalicija.

Građani sa pravom glasa mogli su glasati na 5.903 biračka mjesta, od kojih je 5.418 redovnih, sedam biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, 105 za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, 352 mobilna tima i 21 biračko mjesto u diplomatsko-konzularnim predstvaništvima BiH u 15 država.

Za praćenje izbornog procesa bilo je angažovano više od 50.000 redovnog i vanrednog osoblja izborne administracije i više od 60.000 akreditovanih posmatrača.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije