Politika

ODUŠEVLJEN POTEZOM SRBA Grenel objavio slike Gazivoda uz natpis "JEZERO TRAMP" (FOTO)

Specijalni predstavnik američkog predsjednika za dijalog Ričard Grenel objavio je danas na društvenim mrežama fotografije jezera Gazivode na kojima se vidi natpis "Jezero Tramp" (Lake Trump).

ODUŠEVLJEN POTEZOM SRBA Grenel objavio slike Gazivoda uz natpis "JEZERO TRAMP" (FOTO)
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Grenel je u storiju na Instagram nalogu objavio dvije fotografije sa portala Kosovo onlajn ne krijući oduševljenje zbog poteza Srba sa sjevera Kosova.

Grenel je fotografiju jezera Gazivode sa natpisom “Jezero Tramp” objavio i na Tviteru uz poruku da su se obje strane “složile oko novog imena”.

– Kako nazvati jezero koje je na Kosovu i u Srbiji ozbiljan kamen spoticanja uprkos kompromisu koji su osmislile SAD o pokretanju studije izvodljivosti da se stvore radna mjesta i više enrgije za region… tako da su se obje strane složile oko novog imena: Jezero Tramp – napisao je Grenel na Tviteru.

Srbi na sjeveru Kosova i Metohije danas su na Brnjačkom mostu, na putu koji povezuje Beograd i Prištinu, i na brani jezera Gazivode, postavili velike transparente kojima su predsjedniku SAD Donaldu Trampu poslali poruku podrške, zbog njegove borbe za mir i napredak u regionu i angažovanja u dijalogu Beograda i Prištine.

Na mostu je osvanuo transparent sa porukom na engleskom “Predsjedniče Tramp, kosovski Srbi zahvaljuju Vam na tome što donosite mir”, prenio je portal Kosovo online.

Transparent je postavljen i na brani jezera Gazivode i na njemu piše “Jezero Tramp”.

Grenel je na fotografijama oznacio jezero Gazivode koje se nalazi na sjeveru Kosova i američkog predsjednika Trampa.