Politika

Oglasio se Košarac “Ovo je dokaz političke potrošenosti Mladena Bosića”

Član Predsjedništva SNSD Staša Košarac ocijenio je da su verbalni napadi Mladena Bosića na predsjednika Republike Srpske Željku Cvijanović dokaz njegove političke potrošenosti i promašenosti.

Oglasio se Košarac “Ovo je dokaz političke potrošenosti Mladena Bosića”
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Mladen Bosić se izgleda probudio iz višegodišnjeg zimskog sna, ali to, na njegovu žalost, nikome nije korisno. Njegova silna želja da zablista neslavno je završila, kao i sve što je do sada pokušao da uradi – poručio je Košarac.

Košarac je dodao da Bosićev mandat u Domu naroda parlamenta BiH predstavlja kontinuitet beskorisnosti, koji je započeo na čelu SDS.

– Većina ljudi iz Republike Srpske ne može se sjetiti čak ni ko je Mladen Bosić, a kamoli šta je njegov doprinos razvoju bilo kojeg segmenta društva i zajednice. S druge strane, članstvo SDS ga pamti kao čovjeka za čijeg je predsjednikovanja počelo urušavanje i osipanje ove stranke, koje traje i dan danas- naglasio je Košarac.

Pročitajte još

Prema njegovim riječima, politički su neodgovorna i potpuno diletantska Bosićeva nastojanja da optuži druge za sopstvene neuspjehe i promašaje.

– Dok Mladen Bosić nije imao političkog kapaciteta da, recimo, poveže Brčko i Donji Žabar, predsjednica Željka Cvijanović zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom kontinuirano radi na stvaranju boljih uslova za život svakog čovjeka u Srpskoj, jačanju bratskih veza sa Srbijom i regionalnoj saradnji – naveo je Košarac.

On je dodao da bi Bosiću bilo bolje da energiju usmjeri na odnose i stanje unutar urušenog SDS.

– Ako je već odlučio da pomoli nos iz guste magle i pusti jedva čujni glas, preporučujem mu da počisti svoje dvorište, umjesto što iznosi nesuvisle teze na račun rukovodstva Srpske, potvrđujući sopstvenu političku isfrustriranost – zaključio je Košarac.

Prihvati notifikacije