Politika

„OGROMNA DOBIT“ Borenović pozvao institucije da reaguju nakon što smo objavili kolika je profitna stopa trgovačkih lanaca u BiH

Predsjednik PDP Branislav Borenović pozvao je institucije Srpske da reaguju, nakon što smo objavili analizu koja je pokazala da trgovački lanci u BiH imaju gotovo duplo veću profitnu stopu nego u svim zemljama okruženja.

„OGROMNA DOBIT“ Borenović pozvao institucije da reaguju nakon što smo objavili kolika je profitna stopa trgovačkih lanaca u BiH
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Borenović naglašava da su ovi podaci otkrili veliki nesrazmjer, nelogičan odnos između ogrome dobiti koju ostvaruju veliki lanci trgovine i raspona cijena pojedinih proizvoda.

Tu se mora naći mjera i moraju institucije reagovati. Moraju provjeriti politiku marži. Ne kažem sve, ali bar onaj dio koji se tiče osnovnih proizvoda, životnih namirnica koje najviše učestvuju u potrošnji građana. Mora se povesti neka vrsta, ne samo komunikacije, nego i jednog korektnijeg odnosa između poslodavac, ali i institucija izvršne vlasti, da se nađe neka mjera – kaže Borenović.

Pročitajte još

Kako kaže, s jedne strane pokušavamo da razumijemo poslodavce koji kažu da je sve poskupilo, a na drugoj, kada podvučemo crtu, vidimo ogromne dobiti.

Onosno ogromni prihodi ostvareni po osnovu poslovanja u toj godini. To pokazuje da prostora za smanjenje marži itekako ima – kaže Borenović za Srpskainfo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu