Gradovi

OMLADINSKA ORGANIZACIJA PODIJELILA 200 PAKETIĆA Mališani dobili poklone i fotografije sa Djeda Mrazom

Omladinska organizacija "Centar" iz Mrkonjić Grada povodom novogodišnjih i božićnih praznika podijelila je 200 paketića za djecu do 10 godina, a organizovano je i fotografisanje sa Djeda Mrazom.

OMLADINSKA ORGANIZACIJA PODIJELILA 200 PAKETIĆA Mališani dobili poklone i fotografije sa Djeda Mrazom
FOTO: SRNA

Sredstva za paketiće u iznosu od 6.000 KM obezbijedili su Mrkonjićani koji žive u SAD.

Predsjednik Omladinske organizacije “Centar” Borislav Đurić rekao je Srni da desetak godina organizuju akciju podjele paketića, te da ove godine nisu mogli napraviti javni dođađaj da ne bi došlo do grupisanja zbog trenutne epidemiološke situacije.

– Ispoštovali smo sve preporučene mjere, a vjerujem da ćemo sljedeće godine praznike dočekati u puno ljepšem ambijentu. Djeca su pojedinačno dolazila, a mogli su da popiju čokoladu i čaj dok čekaju da uđu, pa čak i da dobiju neke nagrade kroz interaktivnu igricu – naveo je Đurić.

On je objasnio da su paketiće dobila i djeca iz redovne populacije, a ne samo iz socijalno ugroženih porodica.

Pročitajte još

– Uključili smo i djecu iz različitih vjerskih zajednica, a neku djecu su predložili Dječiji vrtić, Centar za socijalni rad, Centar za mentalno zdravlje, te udruženje `Bubamara` koje brine o djeci sa poteškoćama u razvoju – naveo je Đurić.

On je dodao da na ovaj način čine integraciju djece i da su napravili sinergiju kako bi se svi osjećali jednako i vrijedno.

Đurić je naglasio da je ovo drugi projekat koji realizuje Omladinska organizacija “Centar” zahvaljujući pomoći zemljaka koji žive u Americi i da vjeruje da će se ta saradnja u budućem periodu proširiti i na druge oblasti.

– Inicijativu prikupljanja pomoći preuzela je Ilijana Todorović, sugrađanka koja radi kao advokat u Americi. Oni su i tokom Vaskrsa, kad je počela epidemija, poslali novac da se kupi hrana za socijalno ugrožne kategorije – naveo je Đurić.