Politika

OPASNOST ZA CIJELU BiH Lovrić: Vježba na Manjači je potencijalna epidemiološka bomba

Vojna vježba na Manjači kod Banjaluke, u kojoj pod budnim okom ocjenjivača NATO snaga učestvuje 800 vojnika Oružanih snaga BiH smještenih u neadekvatnim uslovima, predstavlja potencijalnu epidemiološku bombu za cijelu BiH, rekao je član Izvršnog odbora SDS-a Saša Lovrić.

OPASNOST ZA CIJELU BiH Lovrić: Vježba na Manjači je potencijalna epidemiološka bomba
FOTO: SRNA

Lovrić je na konferenciji za novinare u Banjaluci upitao zbog čega se u ovom slučaju ne poštuje odluka Republičkog štaba o zabrani okupljanja više od 50 ljudi na zatvorenom i na otvorenom prostoru, javlja Srna.

On je podsjetio da jedan dio NATO zemalja nije poslao svoje ocjenjivače na ovu vježbu kako svoje državljane ne bi izložili riziku zaraze.

Član Gradskog odbora SDS-a Banjaluka Daniel Jakovljević apelovao je da odgovorni donesu jedine razumne mjere, a to je da se vježba na Manjači momentalno prekine i da se svi pripadnici oružanih snaga testiraju na prisustvo virusa prije povratka svojim kućama i porodicama.

Direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković je na pitanje novinara o navodnom širenju zaraze na vojnoj vježbi na Manjači, rekao da nije upućen u to.

-O NATO vježbi mi u Institut ne znamo ništa, niti o epidemiloškom statusu osoba, koje su u toj vježbi učestvovale – rekao je Zeljković.