Gradovi

OPERATIVNA AKCIJA “REFERENDUM 2023” Pripreme da glasanje za opoziv gradonačelnika Bijeljine protekne mirno

U Policijskoj upravi Bijeljina pripremljena je operativna akcija "Referendum 2023" u vezi sa odlukom Skupštine grada o pokretanju procedure opoziva gradonačelnika Ljubiše Petrovića, izjavio je danas načelnik ove uprave Stjepan Terzić.

Pres policije u Bijeljini
FOTO: SRNA

Terzić je naveo da su u toku pripremne aktivnosti za bezbjedno održavanje referenduma, koji je zakazan za 19. mart.

– Oformljen je štab i uspostavljena je saradnja sa Komisijom za opoziv – rekao je Terzić novinarima.

Pročitajte još

Predstavljajući rezultate rada Policijske uprave Bijeljina u januaru, Terzić je rekao da je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće, što pokazatelji potvrđuju.

Za 107 otkrivenih krivičnih djela tužilaštvima su podnesena 74 izvještaja protiv 80 osoba – 75 muškaraca i pet žena, među izvršocima su dva maloljetnika i 15 povratnika u izvršenju krivičnih djela.

Terzić je rekao da je koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela 87 odsto.

Među krivičnim djelima je 28 protiv imovine, dvije krađe vozile koje su rasvijetljene, te četiri krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, kojima je stečena protivpravna imovinska korist od 450.000 KM.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Srđan Gajić izjavio je da je u januaru otkriveno 21 krivično djelo iz oblasti visokotehnološkog kriminaliteta u vezi sa dječijom pornografijom na društvenim mrežama, za šta je uhapšeno sedam osoba.

Počinjeno je jedno razbojništvo koje je rasvijetljeno i podnesen je izvještaj tužilaštvu protiv tri osobe.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije