Društvo

OPREZ, KLIZAVI KOLOVOZI Saobraćaj se odvoja po vlažnim i mokrim putevima

Saobraćaj se jutros u većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH odvija po vlažnim ili mokrim i klizavim kolovozima, a na području Kneževa i Mrkonjić Grada mjestimično gusta magla smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

ulica kralja petra prvog karađorđevića u banjaluci
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke postoji opasnost od odrona.

Zbog rušenja tunelske cijevi zabranjen je saobraćaj za sva vozila na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina. Do 29. marta putnička vozila će biti preusmjeravana na regionalne putne pravce Dobro Polje-Jažići i Jažići-Jelašica-Miljevina, a putnička i teretna na magistralne puteve Foča-Ustikolina-Grebak-Zagor-Delijaš-Trnovo ili Foča-Ustiprača-Rogatica-Sokolac-Sarajevo.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom trakom, a reguliše ga privremeno postavljena signalizacija. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini, Foča-Hum, Šćepan Polje, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka, uključujući most, do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj.

Zbog radova, na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Do 12. maja, zbog bušačko-minerskih radova, biće privremeno obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice između 7.00 i 16.00 časova dva puta po pet do sedam minuta.

Zbog bušenja i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u mjestu Kostajnica, grad Doboj, biće privremeno obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica do 29. marta.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška–Nova Topola–Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Pročitajte još

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Do ponoći je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanska Krupa-Bosanska Otoka danas će biti etapnih obustava saobraćaja.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su kratkotrajna.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu