Društvo

OPREZNO VOZITE Opasnost od odrona na dionicama i na usjecima

Prohodnost puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) je zadovoljavajuća, a iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske skreću pažnju na opasnost od odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke.

OPREZNO VOZITE Opasnost od odrona na dionicama i na usjecima
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Na auto-putu Gradiška-Banjaluka izmijenjen je režim saobraćaja i postavljena je saobraćajna signalizacija zbog radova na mostu “Bogdanovac”.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, zbog izgradnje benzinske stanice, na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška-Banjaluka.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica-Prijedor u prijedorskoj Ulici kralja Aleksandra saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom.

Izmijenjeno je odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanaka- Doboj i na dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka, a radovi se izvode na spoju magistralnog i regionalnog putnog pravaca u naseljenom mjestu Rudanaka.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac.

Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Pročitajte još

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog sanacije klizišta, saobraćaj se na dionici Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom trakom, urađenom privremenom zaobilaznicom u dužini 150 metara, uz postavljenu signalizaciju.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini- granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Za vrijeme trajanja radova na donici magistralnog puta Brod na Drini (Foča)-Hum (Šćepan Polje) izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Han Pijesak jedan-Han Pijesak dva i dionici Han Pijesak dva-Sokolac u toku su radovi i potrebno je prilagoditi brzinu kretanja vozila i obratiti pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova, izmijenjeno je odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta Vlasenica-Han Pijesak jedan.

Zbog radova na regionalnom putu Karanovac-LJubačevo, u mjestu Karanovac, saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova odvija usporeno jednom trakom.

Saobraćaj je privremeno obustavljen na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica, zbog bušenja i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u mjestu Kostajnica.

Na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog bušenja i miniranja na kamenolomu Šahin kamen, na dionici regionalnog puta Doboj-Maglaj, u mjestu Trbuk, između 11.00 i 15.00 časova biće privremeno obustavljen saobraćaj tako da će radovi trajati u toku jednog dana do 15 minuta.

Na dionici regionalnog puta Rača-Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji dionice auto-puta Rača-Bijeljina.

Na dionici regionalnog puta Prijedor tri-granica Republike Srpske, FBiH (Stara Rijeka) izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog prelaska radnih mašina preko puta.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar-granica sa Srbijom zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog oštećenja mosta u Mačkovcu, zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna motorna vozila na regionalnom putu Mačkovac-Piperi.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na području FBiH na magistralnom putu na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća uz regulaciju semafora.

Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci u oba smjera.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Modriča – Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, kao i na ulazu u Bugojno iz smjera Rostova.

Zbog slijeganja puta na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na čas.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije