Gradovi

Opštinsko rukovodstvo zaustavilo nezakonitu izgradnju islamskog spomenika u Kuli kod Gacka

Povodom izgradnje spomenika poginulim pripadnicima tzv. Armije BiH u mjestu Kula kod Gacka i najavljenog komemorativnog skupa u subotu, 31.jula sa obilježjima tzv. Armije BiH danas se oglasio kabinet načelnika Ognjena Milinkovića.

Opštinsko rukovodstvo zaustavilo nezakonitu izgradnju islamskog spomenika u Kuli kod Gacka
FOTO: MEDZLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Odjeljenje za inspekcijske poslove opštine Gacko je utvrdilo da je Medžlis islamske zajednice u mjesnoj zajednici Kula, bez zakonom propisane dokumentacije počeo izgradnju spomen obilježja poginulim pripadnicima tzv. Armije BiH, i, shodno tome, izdalo nalog da se radovi obustave – navedeno je u saopštenju. 

Dodaje se da dodatno zabrinjava informacija dobijena iz PU Gacko da je u subotu predviđeno održavanja komemorativnog skupa sa istaknutim zastavama i drugim obilježjima tzv. Armije BiH, a očekuje se dolazak većeg broja pripadnika Patriotske lige BiH.

– Ova vijest proširila se među stanovnicima Gacka i izazvala uznemirenost. Održan je sastanak sa predstavnicima Skupštine opštine, policije i inspektorata i zaključeno da se preduzmu sve propisane mjere koje će doprinijeti očuvanju dobrosusjedskih odnosa na području Gacka – kaže se u saopštenju.

Održan je sastanak i sa predstavnicima organizoatora kome je predočeno koju zakonom propisanu dokumentaciju moraju posjedovati da bi se spomen obilježje moglo postaviti i zatraženo je uklanjanje obilježja tzv. Armije BiH.

– Prioritet je održavanja dobrih međunacionalnih odnosa koji su na visokom nivou i nadamo se da će u budućnosti organizatori ovakvih i slučnih manifestacija voditi računa da svojim činjenjem ne stvaraju tenzije među stanovništvom naše opštine – rekli su iz kabineta načelnika Gacka.

Prihvati notifikacije