Hronika

OPTUŽEN ZA OTMICU I UBISTVO Bajčetić uoči smaknuća pričao da je u LOŠIM ODNOSIMA sa optuženim Vujovićem

Petar Bajčetić iz Bileće uoči ubistva požalio se svom kumu Igoru Miloševiću kako više nije u dobrim odnosima sa Miljanom Vujovićem, te kako sumnja da mu je upravo on zapalio automobil.

OPTUŽEN ZA OTMICU I UBISTVO Bajčetić uoči smaknuća pričao da je u LOŠIM ODNOSIMA sa optuženim Vujovićem
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Milošević je juče u Okružnom sudu u Banjaluci u nastavku suđenja Vujoviću precizirao kako je sa Bajčetićem pričao par dana prije njegovog ubistva.

– To mi je pričao četiri, pet dana prije ubistva i rekao da sa Vujovićem više nije u dobrim odnosima zbog neke licitacije u Gacku. Nije mi govorio detalje, niti otkrivao ko mu prijeti. Takođe mi je ispričao da je sumnjao da su mu Vujović i Gavrilo Bjelica zapalili auto, ali mi nije otkrivao detalje – ispričao je tokom svjedočenja Milošević i dodao da je kod pokojnog Bajčetića u autu primjetio pištolj.

Optuženi i žrtva bili u dobrim odnosima

Svjedok je dodao kako su optuženi i žrtva ranije bili u dobrim odnosima i prisjetio se da su jednom zajedno kod njega došli u kafić.

Pročitajte još

Optuženi Vujović pitao je Miloševića da li zna da je Bajčetić dobijao prijetnje iz Srbije. Interesovalo ga je i da li Milošević zna ko je čovjek koji je Bajčetića prevario za 70.000 evra, ali svjedok nije znao da mu odgovori na pitanja.

– Jesi li čuo da je Bajčetić naručio moje ubistvo i da sam ja pokušao da likvidiram Bjelicu i da sam pucao na Radmilovića – upitao je Vujović svjedoka koji mu je odgovorio da ni to ne zna.

Pavlović se ne sjeća da je Vujović bio na licitaciji

Gordan Pavlović iz Foče koji je na licitaciji kupio hotel “Metohija” u Gacku, ispričao je u banjalučkom sudu da nije imao nikakvih ranijih dogovora oko kupovine hotela, niti je imao ponude da odustane od kupovine. Dodao je i da se ne sjeća da je Vujović bio na licitaciji.

– Da li znaš da je Bajčetić od mene tražio da garantujem da ćeš ti dati novac Mlađi Zelenoviću i jesi rekao Mlađi da može da ti donese 120.000 KM – upitao je Vujović svjedoka, što je Pavlović negirao, dodavši kako se ne sjeća da je optuženi bio prisutan, niti da je kome dao pare.

Vujović je ranije u svom svjedočenju  istakao da se svi navodi iz optužnice odnose na planiranje otmice Zelenovića, biznismena iz Gacka, koji nisu realizovani. Cilj otmice bio je, kako tvrdi optuženi, da Bajčetić vrati oko 100.000 KM koje je u aprilu 2016. dao Zelenoviću da odustane od licitijacije, odnosno kupovine hotela “Metohija” u Gacku.

Promjena plana

Republičko javno tužilaštvo tereti Vujovića da je u septembru 2016. godine na području Bileće organizovao zločinačko udruženje, te osmislio plan otmice i likvidaciju Bajčetića.

Plan je bio da se žrtva otme na putu Bileća – Trebinje. Vujović  je kako se navodi u optužnici saznao da će Bajčetić ostati u svom gradu pa je izmjenio plan. Zajedno s državljaninom Crne Gore Zoranom Orbovićem (36) iz Nikšića, koji je nedavno osumnjičen za učešće u zločinu, otišao je u Bileću i oni su Bajčetića 19. septembra 2016. godine sačekali ispred  zgrade u kojoj živi u ulici Alekse Šantića i pokušali ugurati u auto.

Bajčetić se opirao i u tom naguravanju jedan od napadača ispalio je dva hica iz pištolja i pogodio Bajčetića u glavu. Od teških pvoreda Bajčetić je podlegao na putu za bolnicu u Podgorici.