Hronika

OPTUŽEN ZA PRONEVJERU Počinje suđenje direktoru u „Autoputevima RS“

Izvršnom direktoru u „Autoputevima Republike Srpske“, Siniši Gavriću iz Teslića, u srijedu počinje suđenje za krivična djela "pronevjera i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja", potvrđeno je za Srpskainfo.

OPTUŽEN ZA PRONEVJERU Počinje suđenje direktoru u „Autoputevima RS“
FOTO: SRNA

Gavrić je trenutno zaposlen kao vršilac dužnosti izvršenog direktora za pravne poslove Javnog preduzeća „Autoputevi RS“.

On je na ovu funkciju imenovan 18. februara ove godine, iako je u međuvremenu Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske vodilo istragu protiv njega.

Tada je imenovan na period od 60 dana i s njim je zaključen menadžerski ugovor, ali koji je do sada više puta produžen.

U „Autoputevima RS“ juče su nam rekli da je on još uvijek zaposlen kao vršilac dužnosti.

Siniša Gavrić je ranije bio zaposlen kao šef Parking službe u Tesliću i osumnjičen je za zloupotreba s falsifikovanim parking kartama, na osnovu čega je ta opština oštećena za oko 100.000 maraka.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Advokat Siniša Đorđević nam je juče rekao da on zastupa optuženog Gavrića, ali da se ne planira u srijedu pojaviti u sudu zbog toga što još nije zvanično dobio poziv za suđenje.

Prema našim informacijama, suđenje Gavriću je bilo zakazano za 11. avgust, ali je zbog godišnjih odmora pomjereno na 23. septembar. Međutim, ukoliko se Gavrićev advokat ne pojavi u sudnici, ono će opet biti otkazano.

Slučaj s malverazcijama parking karti u Tesliću otkriven je još 2017. godine i tada je MUP RS podnio izvještaj protiv osumnjičenih.