Hronika

ORGANIZOVANI KRIMINAL Trojica uhapšenih u akciji "Viza" predati Tužilaštvu, traga se za četvrtom osobom

U Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona danas su privedena trojica uhapšenih u akciji “Viza” koju su u subotu na području Zeničko-dobojskog kantona realizovali pripadnici SIPA i OSA BiH uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

ORGANIZOVANI KRIMINAL Trojica uhapšenih u akciji "Viza" predati Tužilaštvu, traga se za četvrtom osobom
Foto: Klix/RAS Srbija

Akcija “Viza” provedena je po nalogu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a po naredbi Kantonalnog suda u Zenici uz saradnju već pomenutih agencija, a na području Zenice uhapšeni su Š. D. (40), D. S. (40) te M. K. (42).

Prema riječima portparolke Kantonalnog tužilaštva ZDK Asmire Redžić uhapšeni u akciji su u toku dana uz izvještaj predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Zajedno s osobama Tužilaštvu ZDK su predati i predmeti koji su oduzeti prilikom pretresa objekata u sklopu akcije. U toku dana Tužilaštvo ZDK će ispitati osobe te u zakonskom roku donijeti odluku o upućivanju prijedloga za određivanje mjere pritvora – kazala je Redžić.

Uhapšeni su u zgradu Tužilaštva ZDK privedeni u civilnim vozilima bez policijske pratnje.

Pripadnici agencija još uvijek tragaju za četvrtom osobom koja se povezuje s krivičnim djelima organizovanog kriminala, trgovinom droge te falsificiranja dokumenata.

(Klix)