Hronika

OSAM GODINA ZA UBISTVO Pijan i drogiran za volanom pokosio mladića koji je stao da pomogne neznancima

Dejan Mitić (28) iz Niša optužen je da je vozeći pijan i drogiran neregistrovani “BMV” bez vozačke dozvole, izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je 9. avgusta prošle godine poginuo Stefan Kocić (20) iz Niške Banje, osuđen je danas na osam godina zatvora.

OSAM GODINA ZA UBISTVO Pijan i drogiran za volanom pokosio mladića koji je stao da pomogne neznancima
FOTO: RAS SRBIJA

Nastradali mladić je, kako je Blic pisao, sa drugovima stao da pomogne vozaču “zastave 101” koga nisu poznavali, da promijeni gumu, kada je na njih naleteo Mitić.

Zamjenica višeg javnog tužioca zatražila je ranije da se Mitiću izrekne kazna od najmanje šest godina.

– Smatramo da smo dokazali da je okrivljeni upravljao vozilom koje nije bilo registrovano, bez vozačke dozvole, brzinom koja je bila veća od dozvoljene za 25 kilometara na čas, te da je kritičnom prilikom vozio i nasilnički. Prilikom obilaženja zaustavljenog vozila i pješaka, nije držao bezbjedno rastojanje. Njegova vozačka sposobnost bila je dodatno smanjena zbog alkohola i psihoaktivne supstance, tako da je bio nesposoban za upravljanje vozilom. Predlažemo sudu da ga oglasi krivim i izrekne mu kaznu od šest godina zatvora – rekla je na prethodnom ročištu zastupnica Višeg javnog tužilaštva.

Advokat porodice Kocić Bratislav Stojanović, pak zatražio je maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora.