Hronika

OSMORICI MLADIĆA ODLOŽENO SUĐENJE Osumnjičeni za tuču i pokušaj ubistva pod vještačenjem

Suđenje osmorici Šiđana osumnjičenih za prebijanje trojice mladića u centru grada odloženo je u Višem sudu u Novom Sadu a proces je odložen jer se još uvijek čeka izvještaj iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu u kojoj se nalazi prvookrivljeni B. D. o tome da li je on sposoban da učestvuje u sudskom postupku.

OSMORICI MLADIĆA ODLOŽENO SUĐENJE Osumnjičeni za tuču i pokušaj ubistva pod vještačenjem
FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ/RINGIER

Na prošlom glavnom pretresu 31. maja, branioci okrivljenog su obavijestili sud da on ima psihičke tegobe i da se autodestruktivno ponaša, te je naloženo hitno sudsko-psihijatrijsko i psihološko vještačenje koje su istog dana obavili sudski vještaci, neuropsihijatar i psiholog, navodi novosadski Dnevnik.

Iako su oni svoj nalaz, odnosno mišljenje, dostavili sudu, u maju je na ročište ipak pozvan i sudski vještak iz Centra za sudsku medicinu KCV dr Radosav Radosavkić kako bi dodatno fizički pregledao okrivljenog B. D. i utvrdio stepen povreda koje je on sam sebi nanio u pritvoru.

Pročitajte još

– Spoljašnjim pregledom utvrđeni su ožiljci na prednjoj strani obe podlaktice koji su nastali pritiskom vrelog predmeta na kožu. Imajući u vidu izgled ožiljaka i navode okrivljenog, može se opredijeliti da su nastali najmanje četiri nedelje od dana pregleda, kao i oguljotina na trbuhu od prije nekoliko dana – rekao je dr Radosavkić.

Osumnjičeni je izjavio da se nekada samopovrjeđuje u svjesnom, a nekada u nesvjesnom stanju.

Sudija Ivana Josifović je naredni glavni pretres zakazala za 10. i 14. oktobar i 9. i 10. novembar, piše Blic.

Podsjetimo, prema optužnici, osmorica mladića iz Šida su 20. februara prošle godine između 18.25 i 18.30 u Laze Telečkog prebili trojicu mladića, te remetili javni red i mir. Okrivljeni se terete da su oštećene napali, tukli i teško tjelesno povrijedili, a B. D. se stavlja na teret i da je, sa umišljajem, pokušao da ubije više lica, zadajući im oštrim predmetom ubodne rane u predjelima tijela u kojima se nalaze vitalni organi. Sva osmorica osumnjičenih su negirali krivicu.

Prihvati notifikacije