Politika

Osnivači “Mi – glas iz naroda” optužili Dodika za raskol “Nagovorio je Nestorovića da uništi naše rukovodstvo”

Pet od sedam osnivača pokreta "Mi - glas iz naroda" održalo je konferenciju za medije povodom raskola koji je nastao u toj organizaciji.

BRANIMIR NESTOROVIĆ I MILORAD DODIK
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Siniša Ljepojević, jedan od osnivača, rekao je da je za raskol u pokretu kriv Milorad Dodik jer je on predložio Nestoroviću da je organizaciji potreban predsjednik, a ne kolektivno rukovodstvo.

Jovan Janjić, jedan od osnivača pokreta „Mi – glas iz naroda“, rekao je da je Milorad Dodik mnogo uticao na Branimira Nestorovića.

Imali su sastanak Nestorović i Pavić sa Dodikom, bio je još jedan naš član, bez znanja nas ostalih. Izašli su na konferenciju za medije i iznosili stavove koje su iznosili, predstavljeni su kao poslanici „Mi“, a da ostali osnivači i članovi nisu znali ništa o tome. Govoreno je u naše ime, a da o tome mi ništa nismo znali – kaže Janjić.

Dodao je da je Dodik predložio Nestoroviću da treba da se uništi kolektivno rukovodstvo i da treba da se izglasa predsjednik.

milorad dodik predsjednik rs
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Dragan Stanojević demantovao je sve navode Nestorovića i Pavića koji su izneli o njemu.

– Jedna od laži koje su iznijeli jeste da sam tražio od knjigovođe 150.000. Ja nemam mogućnost da utičem na bilo šta, ja sam nosio dokumenta koja su mi dali. Nestorović kontroliše račun i fakture, ako je on plaćao knjigovođu kako ja mogu bilo šta da tražim – rekao je Stanojević.

Pročitajte još

Dodao je da je u zapisniku sa sastanka konstantovano da su Nestorović i Pavić napustili pokret.

Siniša Ljepojević istakao je da pokušaj cijepanja neće donijeti ništa pokretu.

Od sedam osnivača ostalo je nas pet i pokret „Mi – glas iz naroda” nastavlja sa radom. Mi koji smo ostali treba da izvučemo neke pouke i da neke stvari koje su izvor problema eliminišemo. Između nas pet postoji saglasnost da se odluke donose konsenzusom, a onda kada to nije moguće glasanjem – rekao je Ljepojević.

Dodao je da je bilo puno problema i da je bilo iskakanja jer se nije znalo ko sa kime komunicira.

Odlučnost pokreta je da se ne poruši ono što je obećano. Razbijanje će poljuljati poverenje. Ali bih molio da se da malo vremena da se vidi ko je ko – kaže Ljepojević.

Rekao je da će ovaj pokret prerasti u stranku, da će imati kolektivno rukovodstvo koje će se zvati Vijeće.

Mitar Kovač je upitao kome smeta pokret „Mi“.

-Nije se ovo desilo slučajno i nije se desilo zbog protivrječnosti – rekao je Kovač.

Dodao je da je odgovornost na onima koji su otišli i da mu je žao što je Aleksandar Pavić zalutao s njim.

Nestorović je dosta uvježban čovjek od SPO pa do danas. Ne vidim da je ostao u bilo kojoj organizaciji i sa bilo kime s kim je sarađivao. Ne znam zašto je to tako, to treba on da objasni javnosti i na koji način uspijeva da na političkoj sceni ostvaruje neke privremene ciljeve i da ponovo ulazi u nove aranžmane kao što će sada da uđe u formiranje nove stranke – rekao je Kovač, prenosi Nova.rs.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu