Hronika

"Ostajem pri tvrdnji da nije samoubistvo" Oglasila se žena Radovana Juračića čije je tijelo stiglo u Srbiju (FOTO)

Posmrtni ostaci Radovana Juračića (45) iz Kikinde, konačno su dopremljeni iz Grčke.

Muškarac
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Nepuna tri mjeseca supruga Dragana, sestra Dijana, brat Momčilo i njihova majka bili su izloženi agoniji kakva se riječima ne može opisati.

– U noći između petka i subote konačno je jedna kikindska pogrebna služba dopremila tijelo iz Grčke. Radovana ćemo na vječni počinak ispratiti u ponedjeljak, u 11.30 sati, na Novom groblju u Kikindi. Pao mi je jedan težak kamen sa srca jer ćemo našeg Radovana sahraniti. Skoro tri mjeseca živjeli smo u velikoj neizvjesnosti- rekla je neutješna sestra Dijana.

Sve dok rezultat DNK analize nije ugasio i posljednji tračak nade da će se Radovan živ i zdrav vratiti iz Grčke, tinjala je nada.

Radovan Juračić
FOTO: RADOVAN JURAČIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT

– Kad je, nažalost, potvrđeno da tijelo koje je nađeno kod ostrva Serifos jeste moj Radovan, nastala je nova agonija. Nedjeljama smo očekivali ovaj trenutak, da se tijelo iz Grčke prebaci Srbiju i da ga sahranimo, da imamo gdje da odemo, pomolimo se, zapalimo svijeću i da se isplačemo- kaže supruga Dragana.

Pročitajte još

Udovica Radovana Juračića i njena jetrva potvrđuju da je lokalna samouprava snosila troškove prevoza tijela iz Grčke u Srbiju.

-Hvala im na svemu, ali zaista u ovim bolnim trenucima ne želimo više o tome da govorimo jer su nas mnogi na društvenim mrežama, ali i neki mediji, povrijedili svojim komentarima i pisanjem- ističu Dragana i Dijana.

“Nastavićemo da se borimo za istinu”

Podsjećaju da je Radovan krajem maja krenuo kod kuma na ostrvo Kos da radi.

– I dalje ostajem pri tvrdnji da se ne radi o samoubistvu, kako se jedno vrijeme u javnosti spekulisalo. Obdukcioni nalaz potvrdio je da je smrt nastupila utapanjem. Iskreno da vam kažem, nadam se da niko nikada više neće preživjeti ovakvu agoniju i bol. Bilo nam je najvažnije da se tijelo dopremi u Kikindu, a kad prođe sahrana, nastavićemo da se borimo za istinu i saznamo pod kakvim okolnostima je Radovan nastradao i kako je pao s broda jer istraga još nije zatvorena. Nas interesuje samo istina- kazala je Dragana.

Draganu čeka posao u SC “Jezero”

– Ponuđen mi je posao u pošti koja se nalazi u kikindskom Sportskom centru “Jezero”. Prihvatila sam, ali i rekla da ću moći da radim tek kad se telo dopremi i obavi sahrana. Zahvalna sam što su moji sugrađani pokazali solidarnosti i empatiju. Sinu, kćerki i meni će taj posao puno značiti- priznala je Dragana i uz duboki uzdah rekla da se sjeća posljednjeg telefonskog razgovora sa Radovanom. Bilo je to 29. maja, prenosi Kurir.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije