Hronika

OSTALI NEDOSANJANI SNOVI Amina je imala DVIJE ŽELJE, poginula je, a NIJEDNU NIJE DOČEKALA

Amina je imala dvije želje, kao i svi maturanti. Prva je da okonča vozački, a druga da završi srednju školu. To, nažalost, nije dočekala, ispričao je Haris Ćoralić, direktor Druge srednje škole u Cazinu koju je pohađala djevojka Amina Beširović (18) stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Cazina.

OSTALI NEDOSANJANI SNOVI Amina je imala DVIJE ŽELJE, poginula je, a NIJEDNU NIJE DOČEKALA
FOTO: AVAZ/RAS SRBIJA

Pogođeni smo ovom situacijom i možda bi najbolje bilo da prećutimo. Međutim, određene riječi utjehe moraju se uputiti porodici. Okončao se mladi život, ostali su nedosanjani snovi. Mnogi roditelji u Amini vide svoju djecu, a mnogi profesori svoju učenicu. Ne znaš koliko ti neko znači dok ga ne izgubiš. Bila je dio naše porodice – zaključio je Ćoralić za Avaz.

U Drugoj srednjoj školi u Cazinu muk i tišina. Direktor škole kaže da je nesrećna Amina trebala za dva mjeseca okončati školovanje.

Foto: Avaz/RAS Srbija
Foto: Avaz/RAS Srbija

– Veliki je ovo šok, prije svega gubitak za njenu porodicu. Najteže psihički sve ovo podnosi njena majka, koja je u teškom stanju… Žena se izgubila kada nas je vidjela, nisam uspio progovoriti ni riječ – kaže Ćoralić.

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se 4. februara na putu Cazin – Lojićka u kojoj je stradala djevojka Amina Beširević (18) tokom obuke za vozačku dozvolu, a njen instruktor Senad Kapić, teško povrijeđen.

U nesreći su učestvovali automobil auto- škole u kojem su bili Amina i njen instruktor, te kamion.

Senad Kapić, instruktor i vlasnik autoškole „Kapić“ iz Cazina, još i ne zna da mu je poginula kandidatkinja Amina Beširević (18), maturantica Druge srednje škole u Cazinu, potvrdili su za Dnevni avaz članovi njegove porodice.

Foto: Avaz/RAS Srbija
Foto: Avaz/RAS Srbija

Prema riječima sagovornika, Kapić je bio iskusni instruktor, koji je taj posao obavljao godinama

Kapić se nakon tragedije oporavlja u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Pročitajte još

– Ljekari su nam savjetovali da mu zbog njegovog zdravstvenog stanja ne saopštimo tužnu vijest. Zadobio je lomove rebara i povrede glave. Otežano je disao pa je priključen na aparat za disanje. U stabilnom je stanju, ali u velikom šoku. Ušli smo mu na dvije minute, ali su nam ljekari savjetovali da ga ništa ne ispitujemo i ne razgovaramo – kažu članovi porodice Kapić.

– U policiji su kazali da je natovareni kontejner komiona bio prazan te da ga je zanijelo i da je udario u atomobil auto-škole – dodali su naši sagovornici.

Tuga u učionici

Kolege nastradale Amine takođe su pogođene tragedijom. Tužna atmosfera juče je vladala u učionici. Na klupi gdje je slušala predavanja svojih profesora, stoji ruža.