Politika

OŠTAR ODGOVOR VULINA "Hrvati su uvijek birali poražene vrijednosti"

Hrvati su u oba svjetska rata pogriješili birajući poražene vrijednosti – jednom austrougarskog imperijalizma, drugi put Hitlerovog nacizma, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

OŠTAR ODGOVOR VULINA "Hrvati su uvijek birali poražene vrijednosti"
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

On je to rekao komentarišući rezultate ankete sprovedene u Hrvatskoj po kojoj je Srbija krivac za zaoštravanje hrvatsko-srpskih odnosa, a najodgovorniji političar za pogoršanje odnosa je Aleksandar Vučić. Po anketi srpski ministar odbrane nalazi se na drugom mjestu.

Vulin u izjavi za javnost navodi da Hrvati nikada nisu pogriješili kada su birali na koje Srbe će usmjeriti svoju mržnju.

Srbe koji jačaju Srbiju, Srbe koji smiju da kažu da je Hrvatska nastala u građanskom ratuk, a ne u otporu agresiji, Srbe koji ne ćute kada ustaškog vikara hoće da proglase za sveca, Srbe koji ne zaboravljaju Jasenovac, Srbe koji ne prestaju da traže odgovornost za zločine u “Oluji”, Srbe koji neće dozvoliti ponavljanje zločinačke “Oluje” – rekao je Vulin i dodao.

“Aleksandar Vučić je takav Srbin i svi koji mrze jaku i stabilnu Srbiju, mrze Vučića baš koliko su voljeli Tadića. Ponosan sam što sam po stepenu mržnje u Hrvata i krivice za odbranu Srbije odmah iza Vučića”.