Društvo

OŠTETILI BUDŽET ZA VIŠE OD 180.000 KM Podnesen izvještaj protiv pet osoba iz Srpske zbog utaje poreza

Poreska uprava Republike Srpske podnijela je nadležnim tužilaštvima u RS četiri izvještaja protiv pet osoba zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela "Utaja poreza i doprinosa" čime su oštetili budžet RS za 180.543 КM.

OŠTETILI BUDŽET ZA VIŠE OD 180.000 KM Podnesen izvještaj protiv pet osoba iz Srpske zbog utaje poreza
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Inspektori Odjeljenja za istrage i obavještajne poslove Poreske uprave RS su izvještaje podnijeli protiv odgovornih osoba u tri preduzeća, te protiv dva fizička lica. Za odgovorno lice u „Sun oil“ d.o.o. Laktaši postoji sumnja da su utajom poreza i doprinosa oštetili budžet RS za 78.158 maraka, dok za odgovorno lice u „Impuls-tel“ d.o.o. Bijeljina postoji sumnja da je utajio porez i doprinos i oštetio budžet RS za 40.771 КM.

– Odgovorno lice u „Eta energy“ d.o.o. Zvornik se sumnjiči da je utajom poreza i doprinosa oštetio budžet za 50.175 maraka, dok za fizička lica I.Đ. i I.M. iz Prnjavora postoji osnov sumnje da su oštetili budžet RS za 11.439 maraka utajom poreza i doprinosa – navodi se u saopštenju.

Ovi podaci, kako kažu u Poreskoj upravi RS, pokazuju da je i u ovoj godini nastavljen intenzivan rad istražilaca Poreske uprave RS na terenu, sa ciljem razotkrivanja krivičnih djela. – Inspektori Poreske uprave RS će i u narednom periodu nastaviti intenzivan rad na razotkrivanju krivičnih djela iz oblasti poreza, a čijim činjenjem se nanosi šteta budžetu Republike Srpske – rekao je Goran Maričić, direktor Poreske uprave Republike Srpske.