Društvo

"Ostvareni pomaci u evakuaciji" Ambasada Srbije o spasavanju Srba iz Kabula

Ambasada Srbije u Indiji uspjela je da organizuje evakuaciju Srba koji su ostali u Kabulu, javila je TV Prva, nakon čega je otpravnik poslova u ambasadi saopštio da su "ostvareni pomaci" za izbavljanje srpskih državljana iz Avganistana.

"Ostvareni pomaci u evakuaciji" Ambasada Srbije o spasavanju Srba iz Kabula
FOTO: AKHTER GULFAM/EPA

Otpravnik poslova u Ambasadi Srbije u Indiji Siniša Pavić izjavio je jutros za Tanjug da su ostvareni pomaci u evakuaciji državljana Srbije iz Avganistana.

– Za sada mogu da kažem da ima pomaka u dobrom smjeru – rekao je Pavić za Tanjug, nakon što su pojedini mediji javili da je u toku evakuacija troje državljana Srbije.

Pavić je ranije za Tanjug rekao da je troje srpskih državljana, koji su zatražili evakuaciju, dobro i da su iz Ambasade u Nju Delhiju u stalnom kontaktu sa njima.

Pročitajte još

Podsjećanja radi, situacija u Avganistanu eksalirala je pošto su talibanske snage u nedjelju osvojile prestonicu Kabul.

Poslije toga, predsjednik Ašraf Gani napustio je zemlju kako bi, kako je rekao, izbegao krvoproliće u državi. Veliki broj građana u očaju uputio se ka aerodromu u Kabulu kako bi pobjegli iz zemlje.

Evakuacija građana avionom bila je u jednom trenutku prekinuta zbog brojnih ljudi koji su blokirali pistu, ali je aviosaobraćaj ponovo uspostavljen, prenosi Blic.

Prihvati notifikacije