Hronika

OSUĐEN ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA Otac pretukao mladića jer mu je VRIJEĐAO KĆERKU

A.Đ. (39) iz Velikog Gradišta u Srbiji pravosnažno je osuđen pred Osnovnim sudom na osam mjeseci kućnog zatvora, zbog nasilničkog ponašanja prema maloljetnom D.M. (16).

OSUĐEN ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA Otac pretukao mladića jer mu je VRIJEĐAO KĆERKU
FOTO: SHUTTERSTOCK

Njemu je izrečena i mjera zabrane prilaska maloljetniku na manje od sto metara u narednih godinu dana. Ova presuda donijeta je na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koju je osumnjičeni sklopio sa osnovnim javnim tužiocem, prenosi Telegraf.

Krivično djelo za koje je osuđen, osumnjičeni je počinio 18. septembra ove godine, u gradskom parku u Velikom Gradištu. On se tada verbalno sukobio sa maloljetnim D.M, a onda počeo i da ga šamara. Pošto ima oko 120 kilograma, a maloletnik je dosta sitniji od njega, šamarima ga je tri puta oborio na zemlju.

Po završetku postupka zbog nasilničkog ponašanja, Osnovni sud uputio je oštećenog maloljetnika na parnicu radi ostvarivanja materijalne nadoknade za pretrpljene fizičke i duševne bolove.

Dok je ležao, on ga je i nekoliko puta šutnuo nogom. To su vidjeli prolaznici i pozvali policiju, koja je napadača ubrzo uhapsila i odredila zadržavanje od 48 sati. Prilikom saslušanja kod tužioca, osumnjičeni je ispričao da je maloljetnik veoma problematičnog ponašanja, da već dugo progoni, vrijeđa i maltretira njegovu desetogodišnju kćerku.

On je to prijavljivao u nekoliko nadležnih službi, ali one nisu ništa preduzele. Pošto je djevojčica bila u neprekidnom strahu, on je sa maloljetnikom dogovorio susret u parku, kako bi ga ubijedio da prekine sa maltretiranjem. Međutim, ovaj je tada krenuo da vrijeđa i psuje i njega i njegovu kćerku, pa je osumnjičeni izgubio kontrolu i fizički ga napao.