Hronika

Osuđeni supružnici i saučesnici: Dileri iz Gradiške dobili 11 i po godina zatvora

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Miladinu Vidačkoviću iz Gradiške i drugim optuženima u predmetu ”Merlin 2” i pravosnažno ih osudio na ukupno 11 i po godina zatvora zbog trgovine drogom.

akcija Merlin 2
FOTO: SRPSKAINFO/RAS SRBIJA

Vidačković je osuđen na pet i po godina zatvora zbog trgovine marihuanom i omogućavanje uživanja droge.

Njegova supruga Slađana Vidačković za trgovinu drogom osuđena je na tri godine zatvora. Osuđeni su još i Pamela Dukić na godinu i osam mjeseci zatvora, te Rasim Hajder na godinu i četiri mjeseca. Oni su, takođe, proglašeni krivim za trgovinu narkoticima i omogućavanje uživanja droge.

Istovremeno Vrhovni sud je ukinuo oslobađajući dio presude Slađani Vidačković za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Naime, ona je prilikom sprovođenja pokušala da pobjegne, u čemu je spriječena, pri čemu je navodno otkinula nokat policajki koja je zbog toga hirurški zbrinuta. U tom dijelu presude, sud je uvažio žalbu tužilaštva i predmet vratio na novo suđenje Okružnom sudu u Banjaluci.

Ukinut oslobađajući dio presude

– Žalbe branilaca optuženih odbijene su kao neosnovane i potvrđena je prvostepena presuda. Djelimično je uvažena žalba tužilaštva u oslobađajućem dijelu i tu je presuda ukinuta i predmet vraćen istom sudu na ponovno suđenje – rekla je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

akcija Merlin 2
FOTO: SRPSKAINFO/RAS SRBIJA

Prema optužnici četvorka je od druge polovine 2016. godine do 14. novembra 2019. godine u Gradišci prodavala marihuanu. Navodi se da je Miladin nabavljao i prodavao drogu po cijenama od 10, 30, 40, 50 i do 100 KM.

Njegova supruga Slađana narkotike je prodavala kada on nije bio kući i to po cijenama od 20, 50 i 40 maraka. Prema presudi Dukićeva i Hajder su kupovali narkotike od Miladina, a zatim ih prodavali i u pojedinim slučajevima nudili drugima na uživanje.

Ponovljeni postupak

Četvorka je ranije bila osuđena na ukupno 13 godina i pet mjeseci zatvora, a tu presudu je ukinuo Vrhovni sud RS i predmet vratio na novo suđenje. U ponovljenom suđenju Miladin i Slađana su dobili iste kazne, dok su Dukićki i Hajderu umanjene kazne za 10, odnosno 13 mjeseci zatvora, što je sada i potvrđeno.

Pročitajte još

Podsjetimo, akcija ”Merlin 2” sprovedena je u novembru 2019. godine. Tada je uhapšeno ukupno osam osumnjičenih, a među njima i jedan policajac PU Banjaluka, ali se na optužnici našlo samo četvoro optuženih.

Sin osuđen za ubistvo i razbojništvo

Inače, Miladin Vidačković ima bogat dosije i više puta je hapšen zbog nasilničkih krivičnih djela. Tako je 2013. godine uhapšen nakon što je u Gradiškoj na silu ugurao jednog mladića u automobil, a potom ga tukao i vozao po gradu. Njegov sin je u maju 2015. osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva Damjana Crnomarkovića (20), te razbojništva na benzinskoj pumpi, piše Atv.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu