Hronika

Osumnjičen za zloupotrebu: Dobojlija prijavljen tužilaštvu zbog štete od 80.000 KM

Policijska uprava Doboj podnijela je nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv osobe čiji su inicijali C.P. zbog osnova sumnje da je izvršilo krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, prevara i lažno predstavljanje.

Osumnjičen za zloupotrebu: Dobojlija prijavljen tužilaštvu zbog štete od 80.000 KM
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Za osobu inicijala C.P. postoji osnov sumnje da je kao stručni saradnik za usluge poreskim obaveznicama i redovnu naplatu, u periodu od 1. januara 2010. do 1. novembra 2017. godine, iskoristio svoj službeni položaj i prekoračio granice svog ovlašćenja u namjeri da ostvari protivpravnu imovinsku korist dovelo u zabludu odgovorno lice jednog doma za smještaj djece i vlasnika jednog ugostiteljskog objekta u Doboju da će obaveze pomenutih poreskih obaveznika biti izmirene, te sa istima u više navrata tim  povodom  sastajalo i preuzimalo novac – saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Dodaju kako je nakon penzionisanja, tačnije 1. novembra 2017. godine, lažno se predstavljajući ostvario komunikaciju sa navedenim osobama, nastavljajući oštećene držati u zabludi da će izmiriti njihove poreske obaveze, pa se u nekoliko navrata sastajalo sa oštećenim i preuzimalo novac, na koji način je sebi pribavilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 24.186 KM, a oštećenima prouzrokovao imovinsku štetu u iznosu od 80.715 KM.

Prihvati notifikacije