Hronika

Optužena za FALSIFIKOVANJE DIPLOME: Priznala krivicu, pa osuđena NA NOVČANU KAZNU

Žena J. S. (44) sklopila je sporazum sa Osnovnim javnim tužilaštvo u Smederevu o priznanju krivice za falsifikovanje diplome master profesora sa kojom se prijavila na konkurs za radno mjesto u osnovnoj školi, a potom i primljena u radni odnos.

Optužena za FALSIFIKOVANJE DIPLOME: Priznala krivicu, pa osuđena NA NOVČANU KAZNU
FOTO: PROFIMEDIA

Po optužnom prijedlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, a nakon zaključenog sporazuma o priznanju krivičnog djela, J. S. (44) je proglašena krivom za krivično djelo falsifikovanje isprave koje je izvršila na taj način što je tokom 2023. godine pribavila lažnu diplomu o stečenom visokom obrazovanju i diplomu o stečenom zvanju master profesora.

Pročitajte još

Upotrijebila ih je kao prave priloživši iste uz konkursnu dokumentaciju prilikom konkursa za radno mjesto u jednoj osnovnoj školi, na osnovu čega je po okončnanju konkursa i zaključila ugovor o radu i bila primljena u radni odnos- stroji u saopštenju OJT u Smederevu.

Nakon sprovedenog postupka optužena za falsifikovanje diplome osuđena je na novčanu kaznu od 8.000 KM, izrekao uslovnu osudu, kao i mjeru bezbkednosti oduzimanja lažnih diploma, piše Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu