Hronika

OSUMNJIČENI ZA PRIMANJE MITA Poznata imena uhapšenih veterinarskih inspektora

Tužilaštvo BiH predložilo je mjere zabrane za tri inspektora Kancelarije za veterinarstvo BiH, koji su juče uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u koruptivnim krivičnim djelima zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i primanja dara ili drugih oblika koristi.

OSUMNJIČENI ZA PRIMANJE MITA Poznata imena uhapšenih veterinarskih inspektora
FOTO: SHUTTERSTOCK

Mjere zabrane predložene su za Indiru Dajić Hukić (53), Ivu Kobaša (54) i Mladena Mijića (61) i uključuju udaljavanje iz službenih prostorija i zabranu obavljanja djelatnosti, kao i zabranu kontaktiranja sa svjedocima i osumnjičenima u ovom predmetu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju se navodi da će te mjere zabrane obezbijediti neometano sprovođenje i okončanje istrage koju sprovodi Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim agencijama i institucijama.

Istraga u predmetu se intenzivno nastavlja.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu uhapsili su tri osobe u akciji kodnog naziva “Indi” zbog sumnje da su počinila krivična djela zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja, te primanja dara i drugih oblika koristi.

Akcija “Indi” izvedena je u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona i policije Brčko distrikta.