Hronika

Osumnjičeni za ubistvo u Bijeljini trebao biti iza rešetaka: Kokanović osuđen na 26 mjeseci zatvora zbog paljevine automobila (FOTO)

Nikola Kokanović, koji je uhapšen zbog sumnje da je sinoć u Bijeljini ubio policijskog inspektora Nenada Markovića, prije pola godine osuđen je na 26 mjeseci zatvora.

Nikola Kokanović uhapšen zbog ubistva policijskog inspektora u Bijeljini
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Presuda mu je izrečena  zbog podstrekavnaja na paljevinu automobila skupštinskog zastupnika i bacanje bombe na ugostiteljski objekat u Brčkom prošle godine.

Kokanović je sin narodnog poslanika Zorana Kokanovića i člana Socijalističke partije.

Njega je osudio Osnovni sud u Brčkom, nakon što je Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo optužbe za podstrekavanje drugih osoba na izazivanje opšte opasnosti paljevinom automobila i bacanjem bombe na ugostiteljski objekat, kao i za nedozvoljeno držanje oružja.

Kokanović je optužen da je najprije podstrekavao Nedeljka Trifkovića da, za novac, podmetne požar na automobilu zastupnika u Skupštini distrikta Uroša Vojnovića. Kako se navodi u optužnici on je Trifkovića, pošto je pristao, odvezao do kuće oštećenog pokazavši mu vozilo koje će zapaliti.

ubistvo Bijeljina inspektor
FOTO: RTRS VIJESTI/YOUTUBE/SCREENSHOT
ubistvo Bijeljina inspektor
FOTO: RTRS VIJESTI/YOUTUBE/SCREENSHOT
ubistvo Bijeljina inspektor
FOTO: RTRS VIJESTI/YOUTUBE/SCREENSHOT
ubistvo Bijeljina inspektor
FOTO: RTRS VIJESTI/YOUTUBE/SCREENSHOT

Trifković je zatim 29. maja oko dva sata, držeći u ruci plastičnu flašu napunjenu benzinom prišao vozilu koje je bilo parkirano na trotoaru ispred dvorišta porodične kuće Vojnovića, a zatim posipanjem te zapaljive tečnosti i otvorenim plamenom izazvao požar koji je potpuno uništio Vojnovićev automobil.

Pročitajte još

Kokanović je bio optužen i za podstrekavanje na izazivanje opšte opasnosti izazivanjem požara na automobilu Milenka Perendije, koji je putem maloljetnog N.M. podmetnut 15. jula, ali i bacanjem eksplozivne naprave na ugostiteljski objekat “Dos Manos”, u naselju Kolobara, 17. avgusta prošle godine.

Deset dana kasnije, Kokanović je uhapšen i odmah pritvoren, a po okončanju proširene istrage, on je pred Osnovnim sudom optužen za krivično djelo Izazivanje opšte opasnosti, u podstrekavanju.

Njemu je istom optužnicom stavljeno na teret i krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, jer je neovlašteno nabavio i držao ručnu bombu M 52,  koju je N. M. po njegovim uputama aktivirao i bacio na “Dos Manos”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije