Svijet

OSVETA SERVIRANA U DIMU Veganka prijavila komšiju zbog roštiljanja, a izazvala gnjev građana

Sila Karden, veganka iz Perta u Australiji, navukla je na sebe veliki bijes javnosti nakon što je odlučila da tuži komšiju zbog mirisa mesa sa roštilja. Naime, ova veganka je pozvala policiju i zahtjevala je da se njenom komšiji zabrani spremanje mesa u bilo kojem obliku, pošto dim i miris idu ka njenom dvorištu.

OSVETA SERVIRANA U DIMU Veganka prijavila komšiju zbog roštiljanja, a izazvala gnjev građana
Foto: Nine News Perth/YpuTube Screenshot

U znak revolta, na Fejsbuku je organizovan događaj pod imenom “Zajedničko roštiljanje za Silu Karden” na kojem je preko društvenih mreža svoj dolazak potvrdilo čak 6.700 ljudi.

Ipak, ako se stvarno odluče na ovakav korak, oni neće smjeti da roštiljaju na njenom posjedu, već će to morati da učine ispred njenog imanja, na ulici ili u nekom od susjednih dvorišta. Kako su naveli iz organizacije, kamioni sa hranom biće parkirani na prilazima za automobile kod komšija.

Tim povodom su se oglasili Sila i njen advokat, Džon Hamond. Kardenova je rekla da poštuje prava ljudi koji jedu meso, kao i da nema problem sa time, već samo sa mirisom koji je dopirao od strane komšije.

Bilo koja osoba koja želi da posjeti imanje gospođe Karden u subotu 19. oktobra 2019. godine ili u bilo koje drugo vrijeme, a u vezi sa ovim događajem, biće upućena na policiju zbog povreda ličnog prostora – rekao je advokat Kardenove, dodajući da će svuda po njenom imanju biti postavljene nadzorne kamere, kao i da će snimak biti proslijeđen policiji.

Na ovo saopštenje reagovali su i učesnici na roštiljanju, koji su rekli da neće boraviti na imanju Kardenove, ali da će sa punim pravom biti na ulici i to u velikom broju.

– Dakle, prema njenom advokatu, ne možemo da uđemo na njeno imanje. To je ok. Svakako možemo da budemo na ulici koja je javno dobro, i gdje ćemo dovesti veliki broj onih koji nas podržavaju sa kojima ćemo miris roštilja nanositi pravo na njenu kuću – napisao je jedan od učesnika roštiljijade u Pertu.