Društvo

Osvojili najviši vrh Španije: Uprkos otežanim uslovima, Milica i Novica su USPJELI DA SE POPNU na El Teide

Članovi Planinarskog društva "Glasinac" sa Sokoca, Milica Bajagić i Novica Koroman sa grupom planinara iz Republike Srpske, Srbije i Federacije BiH osvojili su najviši vrh Španije El Teide koji se nalazi na 3.718 metara nadmorske visine.

planinari Novica Koroman Milica Bajagić najviši vrh Španije
FOTO: SRNA

Sekretar Planinarskog društva “Glasinac” Vera Mijatović rekla je da je grupa planinara juče pješačila oko 24 kilometra i savladala visinsku razliku od 1.300 metara, uz temperaturu blizu nula stepeni Celzijusovih i udare vjetra do 120 kilometara na čas.

U Planinarskom društvu “Glasinac” izrazili su zadovoljstvo što su njihovi članovi učestovali u ovom planinarskom pohodu i zahvalili organizatoru akcije Novici Koromanu, koji je bio i vodič uspona.

Grupu planinara i rekreativaca činili su članovi planinarskih društava “Glasinac“, “Javor – Sunčana planina” sa Han Pijeska, “Trebević” iz Istočnog Sarajeva, “Treskavica” iz Trnova, “Javorina” sa Pala, “Krug” iz Beograda, “Magleš” iz Valjeva, “Ljukten” iz Trstenika i “Vedro” iz Zenice.

Pročitajte još

El Teide se nalazi na Tenerifima, arhipelagu Kanarskih ostrva. To je najviša tačka na kopnu u centralnom Atlantskom okeanu i treći najviši vulkan mjereno od dna okeanske kore.

Smatra se jednom od najvećih atrakcija u Španiji i nalazi se u Nacionalnom parku Teide, koji je UNESKO proglasio svjetskom baštinom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu