Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Otac i sin uhapšeni zbog BRUTALNOG PREBIJANJA oca djevojčice sa Daunovim sindromom zbog parking mjesta za invalide

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva

Zbog brutalnog prebijanja Gorana Veselinova, oca djevojčice sa Daunovim sindromom, ispred zgrade u kojoj živi u Novopazarskoj ulici u Beogradu zbog parking mjesta za invalide, uhapšeni su otac i sin!

Zbog brutalnog prebijanja Veselinova privedeni su Tomica Matić (50) i njegov sin Zoran Stefanović (24).

Kako Blic saznaje, nasilnici koji su izvrijeđali, a potom i nasrnuli na oca djevojčice Lee (14) jer ih je zamolio da se pomjere sa parking mjesta rezervisano za osobe sa invaliditetom, nisu od ranije poznati policiji i nemaju policijski dosije.

Kako kažu u MUP-u oni su osumnjičeni da su se parkirali na mjestu za invalide, a kada ih je oštećeni, koji ostvaruje pravo na to parking mjesto, zamolio da vozilo pomere osumnjičeni su ga udarili u glavu!

Takođe, povrede je zadobio i šezdesetsedmogodišnji muškarac, koji je pokušao da smiri situaciju.

Zbog postojanje osnova sumnje da su počinili krivična djela nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ovaj incident dogodio se u srijedu popodne, dok je Veselinov čekao suprugu natašu da doveze njihovu kćerku, koja je nedavno imala operaciju srca, zbog čega ne može samostalno da hoda.

– Sišao sam ispred zgrade kako bih dočekao suprugu i dijete i da bih pomogao ženi da odnesemo Leu do stana jer sama ne može. Na parking mjestu ispred zgrade, koje je inače obilježeno parking mjesto za osobe sa invalidietom, vidio sam auto. Prišao sam, a unutra su na zadnjem sjedištu sjedile dvije gospođe. Rekao sam im da pozovu vozača da pomjeri kola. Rekle su da nema problema i da će se to desiti za dva minuta – priča Veselinov.

Foto: Privatna arhiva

Kada se vozač vratio, došlo je do incidenta.

– Bio je revoltiran i odmah me je pitao: “Šta ti nije jasno?” Sve vrijeme sam mu perisirao i objasnio da žena dolazi s bolesnim djetetom, na šta je on rekao: “Pop**iš mi! Pun mi je ku*ac vas invalida!” – ispričao je juče Goran i dodao da nije ulazio u raspravu s tim čovjekom, već da se mirno okrenuo i pozvao “pauka”.

– U tom trenutku se pojavio moj komšija koji ima 67 godina, a vozač je doveo svog druga. Komšija im je rekao da nije u redu što neće da se sklone i da žena neće moći da iznese dijete. Međutim, tada je jedan od njih odbrusio deki: “Magarčino, nemoj da te isprebijam.” Dok sam bio okrenut leđima, čuo sam udarac, jedan od njih je udario komšiju, a drugi je pobjegao na sredinu ulice. Okrenuo sam se ka njemu, a on me je iz skoka udario u lice – kaže šokirani Goran.

Kako je ispričao, u jednom trenutku dok je muškarac tukao njegovog komšiju, jedna od žena je izašla iz vozila i molila ga da prestane.

– Odmah sam ga pitao zbog čega me je udario, a on je uletio u auto i pozvao sve da brzo krenu. Komšija Nikola je stao ispred kola, u namjeri da ih spriječi da pobjegnu, ali oni nisu htjeli da stanu. U posljednjem trenutku sam ga povukao u stranu, inače bi ga pregazio – prepričava nemili događaj Goran i tvrdi da je odmah pozvao policiju.

Napad je trajao vrlo kratko nakon čega je policija stigla, ali napadači su već tada bili pobjegli. Policija je nekoliko minuta nakon toga identifikovala i privela dva muškarca osumnjičena za brutalno prebijanje Veselinova.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO