Hronika

Otac u teškom stanju, rođaci mole za pomoć: Majka djece nastradale u požaru saznala da je trudna

Operacija oca četvoro mališana koji su nastradali u požaru u Novom Pazaru odložena je za utorak jer i dalje nisu pronađeni odgovarajući donori kože, dok je majka u bolnici saznala da je trudna.

Požar u Novom pazaru, nastradalo 4 djece
FOTO: SCREENSHOT / RINGIER/COMBO

Nove informacija o stanju supružnika Amre i Abda otkrivene su na sajtu koji je napravila porodica.

– Pregledom je utvrđeno da je trudna, dok je Abdo sada u komi i pati od opekotina na 35 odsto tijela, a šanse da preživi su male jer se koža mora ukloniti kako ne bi došlo do komplikacija, ali može ukloniti tek nakon što se njegovo mjesto pokrije alternativnom kožom – navodi se u apelu.

Pročitajte još

Porodica i rođaci stradalih mališana apeluje za pomoć.

– Spasite oca koji je izgubio četvoro djece. Abdu je potrebna donacija kože odmah nakon što je zadobio opekotine na 35 odsto tijela – navodi se na sajtu.

Oni su preko društvenih mreža pozvali sve koji su u situaciji da mu doniraju krv, pošto je u teškom stanju u bolnici.

– Moja četiri nećaka su nastradala u požaru, a moja snaja i rođak su u teškom stanju. Molim vas da nam pomognete i pomolite se za njihovo zdravlje. Abdulrahimovo stanje je zabrinjavajuće i hitno su nam potrebni davaoci kože i krvi u Beogradu – napisala je rođaka nesrećnog Egipćanina.

Podsjetimo, u stravičnom požaru nastradalo je četvoro djece stare od šest mjeseci do pet godina, a otac i majka su u teškom stanju, sa opekotinama opasnim po život prebačeni u bolnicu. Majka Amra A. ima opekotine na 18 odsto tijela.

Nju su doktori prebacili u Beogradu, u kliniku “Laza Lazarević”, nakon saznanja šta se dogodilo, kaže rođak porodice.

Otac četvoro mališana živ je gorio dok je pokušavao da spasi svoju djecu, tvrde očevici ovog strašnog događaja. Nesrećni čovjek je preko terase pokušao da uđe u sobu gdje su mu bila djeca, ali nije uspio da otvori vrata.

Požar u Novom Pazaru gdje je nastradalo 4 djece
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ljekari u novopazarskoj bolnici rekli su da su tijela troje djece bila praktično ugljenisana prilikom prijema, dok je četvrto dijete davalo znake života, ali su opekotine bile toliko jezive da ni reanimacijom nije moglo biti spašeno.

Komšije ove porodice kažu da ne pamte tako veliku tragediju u njihovom kraju.

– Čuli smo da je troje djece bilo potpuno ugljenisano, dok je četvrto preminulo u bolnici u Pazaru. Naježili smo se, kolika tragedija nas je zadesila. Komšinica je slučajno prolazila pored zgrade i vidjela oca dječice kako gori na terasi – kaže komšija i dodaje:

– Čovjek je živ gorio, vatra mu je bila na tijelu! Dozivao je pomoć, a pokušao je i da otvori vrata terase kako bi došao do svoje djece i spasio ih, ali nažalost nije uspio, i pošto je i sam gorio skočio je sa terase.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije