Sudbine

Potresna ispovijest djeda dječaka koji se utopio na Adi "Njegovog drugara koji je pokušao da ga spasi proglasiti za heroja"

"Lijem suze za mojim unukom. Sada imam samo jednu želju, a to je da porodici dječaka heroja izjavim saučešće i zahvalim na hrabrosti zbog koje je mali Milan izgubio život spasavajući mog lijepog unuka."

Hitna pomoć na Adi Ciganliji
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Ovim riječima kroz suze priča Radojko Č., djed stradalog Stefana Č. (16) koji je skočio u vodu na Adi Ciganliji i počeo da se davi. U tom trenutku, njegov drug Milan S. (16), u želji da mu spasi život, uskočio je u Savsko jezero i držeći se za ponton ispružio nogu kako bi Stefan mogao da se uhvati. Nažalost, želja da se spasi drug pretvorila se u tragediju budući da je Stefan Milana nehotice povukao za sobom. Tada su se obojica najvjerovatnije upetljali u travu i nastradali.

– Molim vas, volio bih da se mali Milan proglasi za heroja iako je mrtav – kaže Stefanov djed jedva izgovarajući riječi od tuge za unukom i njegovim drugarom.

Pročitajte još

Radojko ističe i da još uvijek ne može da povjeruje šta se desilo i kako je izgubio svog miljenika.

– Mi ne možemo da dođemo sebi. Ovo je velika tragedija. Stefan je bio naša duša, poslušan i vrijedan dečko. Uvijek je imao poštovanja prema starijima, obožavali smo ga – priča on.

Kako kaže, srce mu slamalo dok su juče pratili Stefana na vječni počinak i opisao je potresne trenutke sa Stefanovog ispraćaja.

– Tuga se osjećala u vazduhu. Prijatelji i porodica donijeli su preko 100 ruža, kao i balone koju su pustili kada je moj Stefan sahranjen. Zahvaljujem se svima koji su bili i pružili nam podršku u ovako teškom trenutku, a najviše porodici malog Milana koji je pokušao da spasi mog unuka. Posebno želim da se zahvalim ljudima koji su došli iz Budve, Pljevalja, Niša i Čačka, što su došli moju dušu da isprate – kaže neutješni deka jedva izgovarajući riječi kroz suze.

Radojko objašnjava i da nikoga ne krivi za tragediju, ali upućuje apel kako i druga djeca ne bi stradala.

– Upozoravam one koji su zaduženi da stave upozorenje i da zaštite neočišćena kupališta, kako djeca ne bi stradala kao moj unuk i njegov drug heroj. Apelujem na nadležne i molim da se stane na put ovakvim tragedijama – dodaje djed.

Deka stradalog dječaka ističe da svog unuka neće zaboraviti do groba i da će ga uvijek pamtiti po anđeoskom osmijehu, piše Blic.

– Dedina duša, kod mene je uvijek volio da dođe. Bili smo mnogo vezani, volio sam ga puno. Radili smo zajedno, gledao sam da ide djedovim stopama i sada ga nema. Ranjeno mi je srce i gubitak mog unuka me je duboko potresao – kroz suze priča Radojko.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije