Svijet

Oteo dijete, kamere snimile trenutak užasa: Muškarac strpao djevojčicu u kofer i odveo je, evo kako se pred policijom pravdao

Osmogodišnja djevojčica spasena je na Filipinima nakon što je oteta na ulici i odvezena u koferu.

hapšenje lisice kriminal
FOTO: SHUTTERSTOCK

Djevojčica se vraćala kući u četvrtak oko podneva iz kupovine u prodavnici svoje tetke na ostrvu Cebu kada je uhvaćena i ugurana u crni kofer, rekla je policija.

Njena majka, Tajri Leni Rendal, podigla je uzbunu nekoliko sati kasnije kada se vratila kući i nije mogla da pronađe kćerku, navodi se u saopštenju.

Zatim je provjerila bezbjednosni video svoje stambene zgrade – i vidjela čovjeka sa kapuljačom kako odvozi prtljag, saopšteno je.

Poslije ogromne, mahnite potrage, policija je na kraju pronašla djevojčicu u pansionu u blizini njene kuće u okrugu Bakilid u gradu Mandau, navodi se u biltenu Manila.

Zapanjujuće, bila je uglavnom nepovrijeđena, osim manjih ogrebotina na rukama, stopalima i ustima od vezanja ljepljivom trakom.

Policajci su uhapsili 32-godišnjeg Godiflora Ramu, koji je više od godinu dana radio kao čuvar stana u kojem je živjela djevojčica sa porodicom.

Rama je navodno priznao kidnapovanje, ali je pokušao da opravda svoje postupke tvrdeći da je to uradio da bi naučio djetetovu baku i djeda lekciju nakon svađe.

– Nadam se da će mi porodica oprostiti za ono što sam uradio – rekao je osumnjičeni lokalnim novinarima, prenosi Dejli mejl, koji je identifikovao djevojčicu kao Jin Nikole Iou.

– To sam uradio samo zato što su me optuživali da sam ukrao njihove stvari, poput njihovih torbi i vješalica – dodao je.

Rama je rekao da nije zakopčao kofer do kraja kako bi djevojčica mogla da diše unutra – i negirao je da ju je seksualno napao dok je bila njegova zarobljenica, prenosi Nova.

Pročitajte još

– Nahranio sam je i pustio da igra igrice – rekao je navodno, tvrdeći da je namjeravao da vrati dijete njenoj porodici nakon šest sati.

Osmogodišnja djevojčica koja je preživjela otmicu ponovo se ujedinila sa svojom majkom, koja je zahvalila policiji što je brzo spasila njenu kćerku iz kandži kidnapera.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu